Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΟΚ!! ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟ


16-1-11 ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΟΚ!! ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟ


Γνωρίζουμε ότι ο πιστός Ελληνικός λαός  είναι στην συντριπτική του  πλειοψηφία  εναντίον της  λειτουργικής παράφρασης  που ξεκίνησε  από τον Μητροπολίτη Πρέβεζας και  που μαζί με άλλες "μετανεωτερικές" ιδέες  φιλοξενούνται από την "Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών" της  Ι.Μ Δημητριάδος υπό την σκέπη και την προστασία φυσικά του Μητροπολίτη  κ. Ιγνατίου. 

Αυτό όμως που είχαμε  ακούσει, και μέχρι στιγμής δεν είχαμε δει, είναι οι αντιδράσεις των εκκλησιαζομένων όταν επιχειρείται  η αλλαγή της λατρευτικής μας γλώσσας   κατα την τέλεση  των ακολουθιών.

Δείτε λοιπόν στο Video που ακολουθεί πως αντιδρά ο πιστός Ελληνικός λαός  σε αυτόν τον ευτελισμό  της  πολύτιμης από κάθε άποψη Ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας μας.
Ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Δημητριάδος όπως θα δείτε,  αγνοεί  αυτή την μαζική εκδήλωση δυσαρέσκειας των πιστών  στις  νεοεποχήτικες  καινοτομίες  και συνεχίζει παρά τα επίμονα "όχι" του ποιμνίου. Όταν ο πιστός λαός  επιμένει  κατηγορεί τους διαμαρτυρομένους ως "βαλτούς" ενώ  φωνάζοντας  δίνει  εντολή στους  "άλλους" πιστούς να εκβάλλουν  έξω  από τον Ιερό Ναό τους  "ταραξίες". Φυσικά όπως είδαμε στο video  δεν έδειξε κανείς  πιστός  προθυμία να εκτελέσει αυτήν την εντολή.

Σε λίγο, αν δεν πάρει άμεσα  θέση   η  Ιερά Σύνοδος , όσοι  θα υπερασπίζονται τους Ιερούς κανόνες και τα όσα μας παρέδωσαν ως παρακαταθήκη  οι  Άγιοι Πατέρες μας και οι  Οικουμενικές Σύνοδοι,  θα θεωρούνται ενδεχομένως "ταραξίες" και  θα εκβάλλονται   από τους Ιερούς Ναούς (όχι ασφαλώς  από  τους συμπροσευχομένους  πιστούς  αλλά  πιθανόν από ειδικούς  "σεκιουριτάδες").

Αυτή η  λαϊκή αντίδραση  είναι  ένα ακόμη δείγμα  που δεν  πρέπει να αγνοήσει η Ιερά Σύνοδος  η οποία  είναι απολύτως επείγον και αναγκαίο  να συγκληθεί  εκτάκτως  για να πάρει  σαφείς και τελικές αποφάσεις για όλα αυτά τα ζητήματα  πριν πληγωθεί  η ευταξία και η   εκκλησιαστική ειρήνη.

ΓΙΑΤΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ;;;; 






ΠΗΓΗ: http://orthodox-watch.blogspot.gr/2011/01/blog-post_9159.html