Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ


ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ


Γράφει ο Μαινόμενος
27-2-2017

Είναι πλέον εμφανές σε όλους, ακόμα και στους πιο καλόπιστους, ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο εφησυχασμού. Η εισβολή στην Συρία και το Ιράκ, ο τρόπος που καταστέλλει την οποιανδήποτε αντίθετη φωνή στο εσωτερικό, καθώς και ο υπεροπτικός τρόπος που αντιμετωπίζει υπερδυνάμεις όπως η Αμερική και η Ρωσία, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις προθέσεις της Τουρκίας τόσο όσον αφορά τις επιδιώξεις της, όσο και  στον τρόπο και τα μέσα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει.

Πολλά άρθρα γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχετικά ιστολόγια για μια επικείμενη τουρκική επίθεση και αρκετά άλλα που αντέκρουαν αυτό το ενδεχόμενο, με την αιτιολογία ότι είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, είμαστε μέλος της ΕΕ, «ανήκωμεν εις την δύσιν», οι φίλοι μας δεν θα το επιτρέψουν κα. ,αλλά οι φωνές αυτές όλο και λιγοστεύουν ,μάλιστα τελευταία έχουν σιωπήσει εντελώς. Και είναι λογικό, με τον σουλτάνο Ερντογάν να συμπεριφέρεται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, μόνο ένας τυφλός δεν αντιλαμβάνεται τους κινδύνους.


Με τόσα άρθρα, λοιπόν, να κυκλοφορούν θα ήταν περιττό να γράψω ακόμα ένα, αν στην προσωπική μου έρευνα για τα τουρκικά σχέδια, δεν ανακάλυπτα κάποιες κερκόπορτες που θα μπορούσαν να ανατρέψουν εκ βάθρων τους αμυντικούς μας σχεδιασμούς. Σκοπός του παρόντος κειμένου είναι να επισημάνω τα πιθανά τουρκικά σχέδια, τα κενά στην δική μας άμυνα και να υποδείξω τρόπους αντιμετώπισής τους, με την ελπίδα ότι κάποιος αναγνώστης με επιρροή στο χώρο θα αντιληφθεί την επικινδυνότητα της κατάστασης και θα προχωρήσει σε μέτρα πρόληψης πριν να είναι πολύ αργά.



Κάποιοι μου  είπαν να μην τα γράψω γιατί έτσι δίνω ιδέες στους Τούρκους πώς να μας κάνουν κακό. Τους απαντάω, ότι και αν ακόμα υποθέσουμε ότι οι Τούρκοι περιμένουν να διαβάσουν το συγκεκριμένο σάιτ για να καταστρώσουν το σχέδιό τους, δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάτι γιατί οι Τούρκοι σχεδιάζουν σε μεγάλο βάθος χρόνου, οπότε, τα σχέδια υπάρχουν εδώ και χρόνια και θέλει πολύ καιρό για να αλλάξουν. ‘Όμως, οι εξελίξεις τρέχουν και ό,τι είναι να γίνει θα συμβεί πολύ σύντομα. Έτσι το κείμενο αυτό δεν θα τους φανεί χρήσιμο ,αντιθέτως μπορεί να βοηθήσει εμάς να αποφύγουμε έναν στρατηγικό αιφνιδιασμό.
Για να προσδιορίσουμε τον τρόπο και τις τακτικές που θα ακολουθήσουν, πρέπει πρώτα να δούμε τι τακτικά οφέλη επιδιώκουν από ένα πολεμικό επεισόδιο και πώς θα τα χρησιμοποιήσουν στον ευρύτερο σχεδιασμό τους. Και για να βρούμε τους τακτικούς  στόχους, πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους σε συνδυασμό με  παράγοντες της γενικότερης συγκυρίας στην οποία θα εξελιχθεί το γεγονός.
Η Τουρκία αυτή την στιγμή βρίσκεται σε ένα πολύ κομβικό σημείο της ιστορίας της. Πρέπει να διαλέξει πορεία ανάμεσα στην δύση, στον ισλαμικό κόσμο και την Ρωσία. Επίσης πρέπει να πάρει κάποιες πολύ βαριές αποφάσεις για το πώς θα χειριστεί μείζονα θέματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, όπως το κουρδικό και ο έλεγχος των κοιτασμάτων της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα το γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται  είναι εξαιρετικά ασταθές πράγμα το οποίο ενέχει κινδύνους αλλά και ευκαιρίες.


Ο Ερντογάν, σαν τυχοδιώκτης που είναι, βλέπει την αναταραχή που υπάρχει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σαν ευκαιρία για να ανατρέψει υπάρχουσες ισορροπίες και να καθιερωθεί ο ίδιος στην ηγεσία της Τουρκίας και η Τουρκία να γίνει ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή απορροφώντας περιοχές από γειτονικές χώρες και μετατρέποντας ολόκληρες χώρες σε προτεκτοράτα. Στην ουσία ονειρεύεται την επανίδρυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με τον ίδιο ως σουλτάνο.

Η αδυναμία της Αμερικής να επεμβαίνει όπως παλιά και η παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή του δίνει την ελπίδα να ανεξαρτητοποιηθεί και από τους δύο, παζαρεύοντας ανάμεσά τους. Οι διάφορες αντίπαλες τάσεις στο εσωτερικό έχουν φτάσει στο σημείο να συγκρούονται ανοιχτά μεταξύ τους οδηγώντας την χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Η τουρκική ηγεσία αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται να γίνει αλλαγή συνόρων στην ευρύτερη περιοχή και θέλει, όταν κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους άσσους στο χέρι της, ώστε να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με στρατιωτική βία, εισβάλλοντας προληπτικά και καταλαμβάνοντας εδάφη με προτίμηση αυτά που διαθέτουν υδρογονάνθρακες. Ήδη έχει εισβάλλει σε δύο χώρες, την Συρία και το Ιράκ, χωρίς να υπολογίσουμε και την κατεχόμενη από δεκαετίες Κύπρο. Δεν θα αργήσει να στραφεί και προς τη δική μας πλευρά αφού γνωρίζει ότι στις δικές μας θάλασσες υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα. Από στρατιωτικής πλευράς, στην θεωρία, μπορεί να διεξάγει διμέτωπο αγώνα αφού εδώ και δεκαετίες εφαρμόζει το δόγμα των δυόμισι πολέμων δλδ εναντίων της Ελλάδας της Συρίας και των Κούρδων. Οι κολοσσιαίοι εξοπλισμοί που κάνει τα τελευταία χρόνια εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς τον σχεδιασμό.
Ο Ερντογάν έχει ανάγκη έναν πόλεμο και για έναν άλλο λόγο. Μόνο έτσι θα καταφέρει να συσπειρώσει τα διάφορα αντιμαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας του, με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο πόλεμος θα είναι νικηφόρος και έτσι πέραν της έξαρσης της εθνικής υπερηφάνειας των Τούρκων, θα μοιραστούν και τα οφέλη από τα λάφυρα των κοιτασμάτων.


Το διακύβευμα δεν είναι η παραμονή του στη εξουσία. Αυτό που παίζεται είναι η ίδια του η ζωή. Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει τόσους εχθρούς στο εσωτερικό που είναι τόσο φανατικά εναντίων του ώστε αν χάσει την εξουσία και πέσει στα χέρια τους, θα έχει αυτός και η οικογένειά του, ένα τέλος παρόμοιο με του Καντάφι. Αν μείνει αδρανής τότε θα χάσει σίγουρα το Κουρδιστάν ή ένα μέρος του, όπως σχεδιάζουν Ισραηλινοί και Αμερικάνοι, και φαίνεται να συναινούν οι Ρώσοι, και μη έχοντας εξασφαλίσει κάποιο άλλο έδαφος ως αντιστάθμισμα θα πέσει στην οργή ακόμα και των δικών του οπαδών, με θανάσιμες συνέπειες για τον ίδιο και την οικογένειά του.
 Έτσι φτάνουμε στο πρώτο σημαντικό συμπέρασμα ότι δλδ δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιτεθεί όπου μπορέσει , αρκεί να ξέρει ότι θα αποκομίσει εδαφικό κέρδος.

Η χώρα μας κατέχει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι απλώς ζωτικά για την Τουρκία αλλά απολύτως αναγκαία για τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες της, σε βαθμό που να καθορίζουν την μετατροπή της, ή όχι, σε περιφερειακή υπερδύναμη.

 Αυτά  είναι:  
1) η κατοχή των θαλασσίων οδών με σημαντικότερη τον διάδρομο του Αιγαίου που ελέγχει την πρόσβαση προς την Μαύρη θάλασσα. Η Τουρκία φιλοδοξεί να γίνει και θαλάσσια δύναμη εκτός από χερσαία για να υποστηρίξει και το αυξανόμενο εξωτερικό εμπόριό της, μεταξύ άλλων.
2) Τα κοιτάσματα στις θάλασσες της Ελλάδας και της Κύπρου που μπορούν να την μετατρέψουν σε ενεργειακή υπερδύναμη και να βάλουν μεγάλες ευρωπαικές χώρες σε τροχιά εξάρτησης από την Τουρκία.
3) Νησιά του Αιγαίου που πέραν της τουριστικής τους αξιοποίησης , επεκτείνουν κατά εκατοντάδες χιλιόμετρα τα θαλάσσια σύνορα. Το Καστελόριζο είναι το σημαντικότερο σημείο στον χάρτη για την επίτευξη του δεύτερου.
4) Η περιοχή της Θράκης-δ.Μακεδονίας με τα στρατηγικά κοιτάσματα χρυσού, ουρανίου και άλλων ορυκτών.
5) Τα γεωγραφικά σημεία από όπου θα περάσουν οι αγωγοί των υδρογονανθράκων τηνς Α.Μεσογείου δλδ η περιοχή από την Κρήτη ως την Πελοπόνησο και η αντίστοιχη από την Ήπειρο ως την Ιταλία με κέντρο ελέγχου την Κέρκυρα. Όσον αφορά το δεύτερο ,εκεί μπορεί να επέμβει μόνο μέσω αντιπροσώπων.

Οι άλλες υποψήφιες χώρες , η Συρία και το Ιράκ έχουν σημαντικά κοιτάσματα και γεωγραφικά στρατηγικά σημεία αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλοί περιοριστικοί παράγοντες, όπως, οι παρεμβάσεις των ισχυρών (ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ) υπέρ της δημιουργίας νέων κρατικών σχηματισμών και διατήρησης άλλων ,διάφορων από τα τουρκικά σχέδια και συμφέροντα, οι πυκνοί εχθρικοί πληθυσμοί και η πιθανή στρατιωτική εμπλοκή του Ιράν σε περίπτωση που απειληθούν τα συμφέροντα του σιιτικού τόξου. Επίσης στις χώρες αυτές υπάρχουν ηγεσίες αποφασισμένες να πράξουν τα δέοντα για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους.

Σε αντίθεση με τις χώρες στα ανατολικά της Τουρκίας, η Ελλάδα πάσχει :

1) από έλλειψη σθένους. Τόσο η ηγεσία όσο και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού έχουν μια νοοτροπία ηττοπάθειας και υποχωρητικότητας καθώς και μια απροθυμία να πράξουν το οτιδήποτε ενέχει κόστος ή κίνδυνο στο παρόν, ανεξάρτητα αν στο εγγύς μέλλον πρόκειται να το πληρώσουν στο πολλαπλάσιο.
2) Απουσία έξωθεν προστασίας καθώς οι υποτιθέμενοι προστάτες μας, από τους οποίους πολλά αναμένουν οι πολιτικοί μας, είτε δεν ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε περιπέτειες για χάρη της Ελλάδας είτε επιθυμούν μία στρατηγική της ήτα για να μπορέσουν να την λεηλατήσουν ευκολότερα.
 Οι Αμερικάνοι με το δόγμα Τράμπ απεμπλέκονται από την Ευρώπη για να επικεντρωθούν σε άλλα μέτωπα, οι Γερμανοί επιθυμούν να καταλάβουν τα κοιτάσματα του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου που θα τους καταστήσουν ανεξάρτητους ενεργειακά και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω πολεμικής σύγκρουσης και οι Ρώσοι παίζουν ένα παιχνίδι κατευνασμού της Τουρκίας ώστε να την οδηγήσουν στο μοιραίο λάθος που θα τους δώσει το πρόσχημα να κατέβουν πανστρατιά στην Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, σαρώνοντας τουρκικά εδάφη. Το τελευταίο βέβαια είναι ευνοικό για μας μεσοπρόθεσμα, αλλά βραχυπρόθεσμα προυποθέτει επίθεση κατά της Ελλάδας.
3) Η πληθυσμιακή κατάσταση της Ελλάδας που έχει σχετικά λίγο πληθυσμό, με την νησιωτική ζώνη ιδιαιτέρως αραιοκατοικημένη και τα μικρά ποσοστά νέου πληθυσμού λόγω της υπογεννητικότητας και της φυγής των νέων στο εξωτερικό, προς αναζήτηση εργασίας. Επίσης σημαντικό πρόβλημα είναι η πλημμυρίδα των ξένων μεταναστών είτε εγκατεστημένων από δεκαετίες είτε νεοαφιχθέντων με την πλειοψηφία τους να προέρχονται από χώρες που έχουν καταβολές φιλικότερες προς την Τουρκία παρά σε εμάς.
4) Από την παρούσα κατάσταση των ενόπλων μας δυνάμεων, που δεν έχουν αγοράσει όπλα για πάνω από δέκα χρόνια λόγω της οικονομικής δυσπραγίας. Οι αναφορές των Τούρκων ακολούθων στην Ελλάδα, μιλάνε για καταρρακωμένο ηθικό του στρατεύματος και αδυναμία ενεργοποίησης των μέσων λόγω έλλειψης υλικών συντήρησης και λειτουργίας. Παρόλο που αυτή η θεώρηση απέχει κάπως από την πραγματικότητα, εντούτοις αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για να πραγματοποιήσουν εδώ και τώρα μία στρατηγικού μεγέθους επιχείρηση.
5) Από την βαθιά εξάντληση που έχει προκαλέσει η κρίση τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας της μάζας με αποτέλεσμα να έχει καμφθεί σημαντικά η πρόθεση για οποιαδήποτε αντίσταση.
6)Η υπερβολική ευαισθησία, σε βαθμό υστερίας όσον αφορά την απώλεια ζωών. Αναφέρω δύο παραδείγματα, το ένα αφορά ένα τροχαίο που συνέβη λίγο πριν την ολυμπιάδα του 2004 όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε ένα σχολικό λεωφορείο στα Τέμπη σκοτώνοντας πολλά παιδιά. Συζητούσαν ακόμα και ακύρωση των ολυμπιακών αγώνων εξαιτίας του. Το άλλο ήταν τα δεκεμβριανά του 2008, όταν για τον φόνο ενός εφήβου κάηκε η Αθήνα και σχεδόν καταλύθηκε το κράτος. Βέβαια αυτό το συμβάν ήταν υποκινούμενο από ξένες μυστικές υπηρεσίες, κατά τα πρότυπα των χρωματιστών επαναστάσεων, αλλά δεν θα είχε πάρει αυτές τις τραγικές διαστάσεις αν δεν υπήρχε η υφιστάμενη νοοτροπία.
Εδώ καταλήγουμε στο δεύτερο συμπέρασμα, ότι η Ελλάδα είναι η προσφορότερη χώρα για να έχει η Τουρκία οφέλη από έναν κατακτητικό πόλεμο. Άρα σε εμάς θα ρίξει το κύριο βάρος της προσπάθειας.

Η παρούσα συγκυρία είναι ιδανική γιατί είναι σπάνιο να βρεθεί χώρα τόσο αποδυναμωμένη όσο είναι τώρα η Ελλάδα και το ρευστό διεθνές περιβάλλον αφήνει περιθώρια στην Τουρκία για τυχοδιωκτικές πρακτικές, με σχετικά χαμηλή πιθανότητα συνεπειών. Επίσης η Τουρκία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής όσον αφορά την στρατιωτική αλλά και τη οικονομική της ισχύ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της ισχύος της. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε μια συνεχή και σημαντική ετήσια ανάπτυξη τώρα δείχνει να είναι στα πρόθυρα σοβαρής οικονομικής κρίσης, πράγμα που θα έχει συνέπειες τόσο στο πρόγραμμα των εξοπλισμών της όσο και στην λαική δυσαρέσκεια που θα προκληθεί. Επίσης έχουν αρχίσει κάποιες χώρες να της επιβάλλουν περιορισμούς στην πώληση οπλικών συστημάτων και στην μεταφορά τεχνολογίας, όπως πρόσφατα η Αυστρία με τις μηχανές των αρμάτων Αλτάι. Αυτή η τάση αναμένεται να χειροτερεύσει για την Τουρκία γιατί δημιουργεί όλο και περισσότερες προστριβές με συμμάχους και συνεργάτες. Με αυτούς τους ρυθμούς σε λίγο καιρό,  οι συνέπειες θα είναι εμφανείς όχι μόνον στους εξοπλισμούς και την εγχώρια παραγωγή όπλων αλλά, πιθανόν, και στα αποθέματα ανταλλακτικών. Για να μην βρεθεί σε μειονεκτική θέση εν καιρώ πολέμου πρέπει να ενεργοποιηθεί τώρα που τα πράγματα είναι ακόμα υπέρ της.
 
Έτσι φτάνουμε στο τρίτο συμπέρασμα, ότι δηλαδή, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στο χειρότερο δυνατό σημείο της και η Τουρκία στο καλλίτερο δικό της, ο χρόνος είναι ο ιδανικότερος για επίθεση από την πλευρά της. Πιστεύω ότι το χρονικό παράθυρο είναι το παρών έτος, ειδικά το πρώτο εξάμηνο. 

Οι Τούρκοι περιμένουν και έναν επιπλέον παράγοντα για να κινηθούν. Αυτός είναι είτε κάποια εσωτερική αναταραχή στην Ελλάδα που θα δημιουργήσει κενό εξουσίας και χάος ή μία σοβαρή σύρραξη σε κάποια άλλη περιοχή του πλανήτη, που θα κρατήσει τις ισχυρές χώρες απασχολημένες, ώστε η Τουρκία να κάνει την δουλειά της όσο το δυνατόν ανενόχλητη. Και τα δύο είναι πολύ πιθανά να συμβούν συντομότατα. Επίσης θα προσπαθήσουν, εκείνη την στιγμή, στα άλλα μέτωπα να έχουν κάποια μορφή εκεχειρίας, αλλά αυτό, βάσει των δικών τους σχεδιασμών, και του περισσεύματος στρατιωτικής ισχύος που διαθέτουν, δεν είναι απολύτως  απαραίτητο να συμβαίνει.

Ο πρώτος της στόχος είναι να καταλάβει όσους περισσότερους αντικειμενικούς στόχους  μπορεί στον μικρότερο δυνατό χρόνο, ακόμα και εδάφη που δεν της είναι σημαντικά, έτσι ώστε όταν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να δώσει τα λιγότερο σπουδαία και να κρατήσει όσα περισσότερα μπορεί από τα σημαντικά. Ο δεύτερος στόχος είναι να προλάβει να αποκομίσει τα εδαφικά κέρδη της πριν επέμβουν οι ξένες δυνάμεις, άρα πρέπει να επιτεθεί με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα από τη πρώτη στιγμή της σύρραξης. Σε καμία περίπτωση δεν βλέπω επεισόδιο περιορισμένης έκτασης όπως αυτή των Ιμίων, που είχε περισσότερο αναγνωριστικό χαρακτήρα. Η Τουρκία δεν έχει λόγο να κάνει μικροεπεισόδια που θα της αποφέρουν μικρά κέρδη σε μεγάλο βάθος χρόνου, την στιγμή που μπορεί να αποκομίσει τεράστια οφέλη με έναν σύντομο αλλά μαζικό πόλεμο, κατά το υπόδειγμα του πολέμου των έξι ημερών.

Εξάλλου το περιστατικό των Ιμίων, μετά από είκοσι χρόνια, τι οφέλη τους έχει προσφέρει πέραν από μία αόριστη συζήτηση περί γκρίζων ζωνών? Αν δεν κάνει το μεγάλο «ντού» τώρα ίσως να μην ξαναβρεί τέτοια ευκαιρία στο μέλλον. Αν δούμε κάποιο μικρό γεγονός, θα πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι ότι  έχει ως μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει τα προσχήματα για την κυρίως εισβολή.

Τρίτος στόχος είναι να  δημιουργήσει «σοκ και δέος» τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στην κοινή γνώμη, ώστε κάτω από μία κατάσταση πανικού και απελπισίας να σπεύσουν να υπογράψουν ό,τι τους ζητήσουν προκειμένου να σταματήσει η προέλαση του εχθρού και η απώλεια ζωών.
Έτσι θα δούμε επιχειρήσεις σε χώρους που δεν θα έχουν ούτε ιδιαίτερη στρατηγική ούτε τακτική αξία, που όμως θα δημιουργούν εντυπώσεις και θα έχουν ψυχολογικό αντίκτυπο δυσανάλογο της τακτικής τους σημασίας. 

Αυτό θα μπορούσε να είναι η αιφνιδιαστική  κατάληψη μη αναμενόμενων περιοχών, με ανορθόδοξα μέσα, εγγύτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα, πράγμα που θα δημιουργούσε την εντύπωση ότι η γραμμή άμυνας έχει καταρρεύσει χωρίς αυτό να είναι αλήθεια αφού τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ο Έβρος θα αμύνονται σθεναρά. Η ελληνική πλευρά είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει  το ενδεχόμενο να χάσει κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου με προοπτική να το ανακαταλάβει ή να κάνει κάποιο ισοδύναμο τετελεσμένο, όμως είναι εντελώς απροετοίμαστη να δεί να καταλαμβάνονται νησιά όπως η Σαντορίνη ,η Σκύρος ή τα Αντικύθηρα. Οι ελληνικοί σχεδιασμοί δεν περιλαμβάνουν ούτε την επίθεση από βορρά, πράγμα που δεν θα αφήσουν ανεκμετάλευτο οι Τούρκοι, ειδικά μετά τις άριστες σχέσεις που έχουν συνάψει με την εθνικιστική Αλβανία του Ράμα και με τα Σκόπια του Γκρουέφσκι. Επίσης υπάρχει πλημμελής σχεδιασμός αντιμετώπισης της εσωτερικής απειλής.

Η Ελλάδα δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα κάποιο σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα και όλοι μας θεωρούμε δεδομένο ότι δεν κινδυνεύουμε από ένα τέτοιο. Όταν θα συμβούν δεκάδες μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα με εκατοντάδες ή χιλιάδες θύματα, ο φόβος και ο πανικός που θα επικρατήσει δεν θα έχει προηγούμενο. Αυτό θα συνοδευτεί και με γενικευμένη εξέγερση των μουσουλμάνων μεταναστών μετά απο παρακίνηση των τζιχαντιστών που κρύβονται αναμεσα στον πληθυσμό των  χοτ-σποτ και αλλού. Ο πόλεμος πλέον δεν θα είναι σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο της επικράτειας, αλλά κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια μας.

Έτσι καταλήγουμε στο τέταρτο συμπέρασμα, ότι η Τουρκία θα επιτεθεί πάση δυνάμει κάνοντας χρήση κάθε δυνατού μέσου που μπορεί να διαθέσει συμπεριλαμβανομένων των πυρήνων τζιχαντιστων που κρύβονται στον πληθυσμό των μεταναστών, της τρομοκρατίας, των ειδικών επιχειρήσεων και της χρήσης των βόρειων γειτόνων μας ως ορμητήριο. Επίσης δεν είναι απίθανη και η χρήση χημικών όπλων σε κάποια νησιά που η άμυνα θα είναι σθεναρή. Πρόσφατα έκαναν μία αποβατική άσκηση μεγάλης κλίμακας με πλήρη εξοπλισμό έναντι αερίων και με νοσοκομείο εκστρατείας για την αντιμετώπιση χημικών όπλων.

Οι αντικειμενικοί στόχοι της Τουρκίας είναι :

1) Η κατάληψη της συστάδας του Καστελορίζου με την τεράστια ΑΟΖ που περιλαμβάνει πολύ σημαντικά κοιτάσματα και που εφάπτεται με την αντίστοιχη αιγυπτιακή, ενώ αποκόπτει την επαφή μεταξύ ελληνικής και κυπριακής. Το συγκεκριμένο εγχείρημα προσφέρει ευκολία επίτευξης του στόχου καθώς το νησί και η φρουρά του είναι μικρά και η απόσταση από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη οπότε είναι δύσκολο να ανακαταληφθεί.
2) Η κατάληψη του μισού Αιγαίου μέχρι τον 25ο μεσημβρινό. Πάγια απαίτηση της Τουρκίας για τον θαλάσσιο χώρο, τελευταία όμως διεκδικεί και τα νησιά. Άποψή μου είναι ότι δεν θα αρκεστεί μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά θα επιχειρήσει να καταλάβει και τα νησιά που βρίσκονται πάνω στον 25ο μεσημβρινό για τακτικούς λόγους που αναλύω παρακάτω. Έτσι θα ελέγχει τις θαλάσσιες οδούς κατακορύφως του Αιγαίου, και τα κοιτάσματα μεταξύ Θάσου και Ζουράφας.
3) Η συντριβή της Ελλάδας στρατιωτικά και οικονομικά και η καταρράκωση του ηθικού σε βαθμό που να μην αποτελέσει ποτέ πιά υπολογίσιμη δύναμη. Το δημογραφικό, μεσοπρόθεσμα θα αποτελειώσει ότι θα απομείνει από την χώρα η οποία θα είναι πλέον δορυφόρος της Τουρκίας και της Γερμανίας.
4) Η Θράκη και γιατί όχι και η ανατολική Μακεδονία με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς και τα κοιτάσματα χρυσού ,ουρανίου κα.
5) Η κατάληψη της νοτίου Ηπείρου και της Κέρκυρας από τους Αλβανούς. Αυτό θα επιτευχθεί για την Ηπειρο σε πρώτη φάση,  με αντάρτικο και δολιοφθορές σε βάθος από άτακτους Αλβανούς υποβοηθούμενους από Τούρκους καταδρομείς και σε δεύτερη φάση, όταν ο ελληνικός στρατός θα καταρρέει στο ανατολικό μέτωπο με εισβολή και τακτικού αλβανικού στρατού. Στην Κέρκυρα, θα γίνει εξ αρχής κατάληψη του αφρούρητου νησιού από δυνάμεις Αλβανών, που θα βρίσκονται ήδη εκεί ως εργαζόμενοι μετανάστες και με μεταφορά δυνάμεων από τα απέναντι αλβανικά παράλια, με ελαφρά σκάφη και βάρκες. Έχει σημασία η Κέρκυρα γιατί ελέγχει τα κοιτάσματα του Ιονίου και την διαδρομή των αγωγών προς την Ιταλία. Για την Τουρκία είναι προτιμότερη μια μεγάλη Αλβανία γιατί ελέγχεται πολύ καλύτερα ακόμα και σε σχέση με  μία αποδυναμωμένη Ελλάδα.
6)Κατάληψη εδαφών από τους Σκοπιανούς. Θα βοηθήσει τα Σκόπια να πάρουν ελληνικά εδάφη για τους ίδιους λόγους που βοηθάει τους Αλβανούς. Πάντα με την προυπόθεση ότι η ελληνική άμυνα θα έχει ήδη καταρρεύσει.
 7) Κατάληψη της υπόλοιπης Κύπρου ή τουλάχιστον δορυφοροποίησή της. Εδώ δεν είναι απαραίτητη πολεμική δράση, γιατί μετά από μία συντριπτική ήτα της Ελλάδας η κυπριακή ηγεσία θα τρέξει πανικόβλητη να υπογράψει ότι της ζητήσουν. Εδώ ο Αναστασιάδης ετοιμάζεται να το κάνει χωρίς να έχει μεσολαβήσει πόλεμος.
8) Η περικύκλωση της Κρήτης. Η Τουρκία πολύ θα ήθελε να καταλάβει την Κρήτη κάτι που όμως είναι παντελώς αδύνατο από όλες τις απόψεις.  Έτσι θα προσπαθήσει να την απομονώσει από την υπόλοιπη Ελλάδα, καταλαμβάνοντας μικρά νησιά τριγύρω της όπως την Γαύδο που ήδη διεκδικεί ως αμφισβητούμενο έδαφος, την Σαντορίνη ,τα Αντικύθηρα και ποιος ξέρει ποιο άλλο. Τα νησιά αυτά προεκτείνουν τα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ στις περιοχές με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα
9) Απόκτηση κύρους. Η Τουρκία θα εμφανίζεται σαν  χώρα που κερδίζει πολέμους και επιβάλλει την θέλησή της στους γείτονες αντί για χώρα που τρώει σφαλιάρες από άτακτους Κούρδους.

Δεν σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να πετύχει όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα ούτε ότι θα επιτύχει όλους τους στόχους που θα στοχεύσει, αλλά και μερικούς μόνο να καταφέρει θα είναι ένα τεράστιο κέρδος για αυτήν και αντίστοιχα τεράστια καταστροφή για την Ελλάδα. Η επίθεση σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και η κατάληψη αρκετών από αυτά δημιουργεί πρόβλημα στην Ελλάδα, στο που θα κάνει την ενέργεια ανακατάληψης, γιατί οι δυνάμεις μας είναι ανεπαρκείς για επιχειρήσεις σε παραπάνω από ένα ‘η δύο νησιά ταυτόχρονα. Έτσι εκμεταλλεύονται το αριθμητικό πλεονέκτημα που έχουν έναντι ημών. Το θέμα είναι ότι για να κάνει απόβαση με πιθανότητα επιτυχίας πρέπει να διατεθούν πολλαπλάσιες δυνάμεις από πλευράς επιτιθέμενων, οπότε πώς θα απλωθεί τόσο πολύ επιθετικά? Η απάντηση είναι ότι θα αποφύγει να χτυπήσει καλά προστατευμένους στόχους, αλλά αντ αυτού θα τους παρακάμψει για να χτυπήσει αφύλακτους στόχους όπως τα νησιά του 25ου παραλλήλου, η Γαύδος και η Κέρκυρα.

Και προκύπτει το επόμενο ερώτημα, πώς θα προσπεράσουν τον αμυντικό φραγμό του ανατολικού Αιγαίου για να πάνε σε στόχους ποιο μακριά από τις βάσεις τους και ποιο κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα; Μα είναι απλό, θα προσπεράσουν την ζώνη άμυνας πριν αυτή ενεργοποιηθεί δηλαδή πριν ξεκινήσει ο πόλεμος! Και πώς θα περάσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί; Με πλοία, όμως όχι όμως με πολεμικά, αλλά με εμπορικά και κότερα! Στον 25ο ή πολύ κοντά του, βρίσκονται η Θάσος με τα κοιτάσματα, η Λήμνος, η Σκύρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Γαύδος. Όλα τουριστικά μέρη στα οποία αράζουν εκατοντάδες και χιλιάδες κότερα κάθε χρόνο, πολλά από αυτά ανήκοντα σε πλούσιους Τούρκους . Με εξαίρεση την Λήμνο που είναι φρούριο τα υπόλοιπα έχουν από ένα φυλάκιο με αγγαρειομάχους για φρουρά, με κάπως ποιο φυλαγμένη την Σκύρο λόγω του αεροδρομίου αλλά και πάλι ανεπαρκώς φρουρούμενη. Με 100 άτομα των ειδικών δυνάμεων στο  κάθε νησί εξουδετερώνεις τις φρουρές ενώ με 500-1000 το καταλαμβάνεις κιόλας με δυνατότητα αντίστασης σε επιχείρηση ανακατάληψης από ελληνικές ειδικές δυνάμεις μικρού αριθμού. 1-2 ημέρες πριν την εισβολή θα καταφθάνουν κότερα, επάνω στο κατάστρωμα θα λικνίζονται στον ήλιο κοπέλες με μπικίνι και στο εσωτερικό θα βρίσκονται Τούρκοι κομάντος, που θα παριστάνουν τους τουρίστες με τον οπλισμό είτε μέσα στα σκάφη είτε προαποθηκευμένο σε σπίτια στο νησί που θα έχουν νοικιάσει πράκτορες.
Επίσης θα έχουν εξασφαλίσει οχήματα, χάρτες , θα έχουν καταστρώσει σχέδια κλπ. Την συγκεκριμένη ημερομηνία την νύχτα, μερικές ώρες πριν την αιφνιδιαστική  επιδρομή της αεροπορίας τους, θα εξουδετερώσουν τις φρουρές,  την αστυνομία και το λιμενικό, θα καταλάβουν κομβικά σημεία και θα υποδεχτούν το επόμενο κύμα από καταδρομείς που θα έρθει με φουσκωτά, αποβιβαζόμενο από εμπορικά πλοία που παραπλέουν στους διεθνείς διαδρόμους ναυσιπλοΐας, που περνάνε ακριβώς έξω από τα νησιά αυτά!

Όταν φτάσει το μήνυμα στην Αθήνα ότι νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη έχουν καταληφθεί, καταλαβαίνουμε το κύμα πανικού που θα επικρατήσει. Την ίδια στιγμή θα καταφτάνουν οι πρώτοι σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών και η αεροπορία μας θα δυσκολεύεται να τα αντιμετωπίσει, καθώς πολλά δικά μας αεροπλάνα θα έχουν καταστραφεί στο έδαφος λίγη ώρα πριν, από καταδρομείς του εχθρού και το μεγαλύτερο μέρος από τα ραντάρ θα έχει πληγεί και αυτό, από αντίστοιχες ενέργειες. Επιπλέον θα μαίνεται ήδη από προηγούμενες ημέρες, υποκινούμενη εξέγερση των μεταναστών, και σειρά από τρομοκρατικές ενέργειες. Μετά θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση της επίθεσης.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σωστή χρονική σειρά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  Δημιουργείται κάποια φτιαχτή αιτία για να εξοργιστούν οι μουσουλμάνοι όπως «επίθεση εθνικιστών» εναντίων άτυπου τζαμιού κλπ. ΟΙ Τούρκοι και άλλοι πράκτορες εξωθούν τις ήδη οργανωμένες ομάδες «προσφύγων» και μεταναστών σε εξέγερση, συνεπικουρούμενοι και από ΜΚΟ γερμανικής επιρροής που ελέγχουν και μεγάλο μέρος του ανιεξουσιαστικού χώρου. Ταυτόχρονα γίνονται πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις  από ισλαμιστικές ομάδες σε όλη την επικράτεια και σε ευαίσθητους χώρους με μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο, όπως σχολεία και δημόσιοι χώροι. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν ένα παραλυτικό σοκ στην κοινωνία και τον κρατικό μηχανισμό. Ταυτόχρονα θα χρειαστεί να απασχοληθεί όλη η δύναμη της αστυνομίας και ίσως μέρος του στρατού για την επιβολή της τάξης. Αν είμαστε κοντά στο καλοκαίρι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανάψουν μαζικά φωτιές στα δάση κατά το πρότυπο του καλοκαιριού του 2007, έτσι ώστε να αποσυντονιστεί ακόμα περισσότερο το κράτος. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δραστηριοποιούνται για χρόνια οι Τούρκοι.

Μάλιστα αυτή την φορά θα καεί και η βόρειος Ελλάδα, όχι μόνο η νότια. Μετά από μερικές ημέρες με αυτές τις συνθήκες η αποδιοργάνωση και η κόπωση, φυσική και ψυχολογική θα είναι καταλυτικές για την ικανότητα αντίδρασης στο επόμενο κύμα.   Μέχρι στιγμής το τουρκικό κράτος, θεωρητικά, δεν εμπλέκεται εμφανώς, πέρα από λεκτικές καταδίκες και απειλές.
Επίσης το προηγούμενο διάστημα θα έχουν φροντίσει να επανδρώσουν ήδη υπάρχοντες πυρήνες ειδικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος, ώστε να είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές μεγάλης κλίμακας σε στρατιωτικούς και άλλους στόχους, όταν έρθει η στιγμή της επίθεσης.
Θα επιδιωχθεί ακόμα και ο συντονισμός με αντίστοιχες αλβανικές ομάδες του UCK και του UCC  που γνωρίζουμε ότι βρίσκονται από χρόνια στην χώρα μας, εν υπνώσει. Οι ποιο έμπειροι και καλύτερα εκπαιδευμένοι Τούρκοι, θα αναλάβουν τους ποιο σημαντικούς και καλύτερα φυλαγμένους στόχους ενώ οι Αλβανοί τους λιγότερο απαιτητικούς όπως τα δίκτυα ρεύματος και νερού, παραμμελημένες αποθήκες οπλισμού , μικρές στρατιωτικές ενγκαταστάσεις κλπ. 

Για τον εξοπλισμό τους δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, τα σύνορά μας είναι διάτρητα και υπάρχει ήδη τεράστια ποσότητα παράνομου οπλισμού στην χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης για την είσοδό τους υπάρχουν τα «πράσινα» τουρκικά διαβατήρια και οι ροές των προσφύγων μέσα στους οποίους κρύβονται. 2 με 3 ημέρες πριν το κυρίως γεγονός θα φτάσουν εμπορικά καράβια στους τουρκικούς ναυστάθμους κυρίως της Προποντίδας , για να γεμίσουν τα αμπάρια καταδρομείς με φουσκωτές βάρκες και εφόδια για μερικές ημέρες με σκοπό να βγούν στο Αιγαίο κατά μήκος των εμπορικών διαδρόμων που οδηγούν στην Μεσόγειο, οι οποίοι περνούν ακριβώς μπροστά από τα νησιά-στόχους.

ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ.  

 Η τουρκική τακτική βασίζεται στον
1)αιφνιδιασμό και
2)στον κορεσμό των δικών μας δυνάμεων από πολυάριθμες εχθρικές επιθέσεις, σε βαθμό που να μην μπορούμε να τις διαχειριστούμε και
3) στην ακαριαία εξουδετέρωση των βασικών στηριγμάτων της άμυνάς μας, τα οποία είναι βασικά η αεροπορία, η αντιαεροπορική άμυνα και το ναυτικό μας , καθώς και τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και διοίκησης.
 Ένα μέρος του κορεσμού θα έχει συντελεστεί από τις παραμονές της επίθεσης όταν όλος ο κρατικός μηχανισμός θα ασχολείται με τις πυρκαγιές, τις τρομοκρατικές ενέργειες και την εξέγερση των υποκινούμενων απο τζιχαντιστές μεταναστών. Το υπόλοιπο του κορεσμού θα συμβεί όταν επιτεθούν σε πολλά σημεία ταυτόχρονα και αν μάλιστα σε κάποια από αυτά επιτύχουν κατάληψη εδάφους και ειδικά νήσων, τότε το πρόβλημα θα είναι τεράστιο για την ελληνική πλευρά, γιατί θα χρειαστούν πολλαπλάσιες δυνάμεις για την ανακατάληψή τους, οι οποίες θα λείψουν από άλλα μέτωπα.
Αστραπιαία κατάληψη θα γίνει μόνο σε αφύλακτους στόχους με τον τρόπο που επισήμανα στις ποιο πάνω παραγράφους. Για τον σκοπό αυτόν θα πρέπει ο τουρκικός στρατός να χρησιμοποιήσει όχι μόνο το σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεών του αλλά πιθανότατα να επιστρατεύσει και εφέδρους από τα επίλεκτα σώματα. Επίσης είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αξιοποιήσει τις άριστες σχέσεις που έχει με την Αλβανία η οποία δεν κρύβει τις εδαφικές της αξιώσεις έναντι της Ελλάδας.
Από χρόνια υπάρχει ναυτική βάση της Τουρκίας στην Αλβανία που σταθμεύουν υποβρύχια και φρεγάτες, υποτίθεται για νατοικές ανάγκες. Αν ισχύει η υποψία του Greek spirit ότι τα χαμένα πλοία και ελικόπτερα του τουρκικού στρατού που εξαφανίστηκαν κατά το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, ή έστω μέρος τους, βρίσκονται στην Αλβανία τότε θα έχουμε επίθεση και εισβολή από άλλο αφύλακτο μέτωπο, αυτό της ηπείρου και της Κέρκυρας. Η ερήμωση της υπαίθρου της Ηπείρου, η απουσία στρατού στην συγκεκριμένη μεθόριο, η ενίσχυση των αλβανικών τμημάτων με τουρκικά ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις, και η ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων Αλβανών στην Ελλάδα είναι καταλυτικοί παράγοντες για την επιτυχία του επιχειρήματος.

Επίσης η παρουσία ικανού τουρκικού ναυτικού στο Ιόνιο όπου εμείς έχουμε ελάχιστη παρουσία, θα διευκολύνει την κατάληψη της Κέρκυρας που είναι κομβικό σημείο για τα μελλοντικά τουρκικά σχέδια που αφορούν αγωγούς. Παράλληλα με αυτές τις απροσδόκητες ενέργειες θα λειτουργούν κανονικά τα τουρκικά σχέδια που γνωρίζουμε στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, με διάβαση του Έβρου, απόβαση σε νησιά κλπ. Καταλαβαίνουμε ότι η ελληνική πλευρά θα βρεθεί σε τραγική θέση όσον αφορά το που θα δώσει το βάρος της άμυνας. Ειδικά η πολιτική ηγεσία ή θα τρέχει να βρεί ελικόπτερα να το σκάσει ή θα παρακαλάει τους ξένους για επέμβαση με οποιοδήποτε τίμημα.

Ο αιφνιδιασμός μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Πρωτίστως όσον αφορά τον χρόνο της επίθεσης. Αρεσκόμαστε να πιστεύουμε ότι οι Τούρκοι είναι μπουνταλάδες, άρα ανίκανοι να σκεφτούν ένα πρωτότυπο στρατηγικό σχέδιο σε αντίθεση με τους «ξύπνιους¨» Έλληνες που πάντα βρίσκουν τρόπο να τα καταφέρνουν. Καταρχήν είναι επικίνδυνο να σκεφτόμαστε με τέτοια κλισέ γιατί κινδυνεύουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεων. Αλλά ακόμα και αν είναι έτσι τα πράγματα οι Τούρκοι έχουν αποδειχθεί καλοί μαθητές και μπορούν κάλλιστα να αντιγράψουν επιτυχημένες τακτικές και στρατηγικές άλλων.

Τα ποιο πρόσφατα διδακτικά παραδείγματα είναι οι αραβοισραηλινοί πόλεμοι. Στον πόλεμο των έξι ημερών οι Ισραηλινοί αντιλήφθηκαν ότι η Αίγυπτος και η Συρία ήταν σε μία αδύναμη κατάσταση όπως είναι η Ελλάδα σήμερα (όχι σε τέτοιο βαθμό βέβαια) και άδραξε την ευκαιρία να κάνει προληπτική επίθεση πλήρους ισχύος ώστε να καταστρέψει την αεροπορία τους στο έδαφος πριν προλάβει να ενεργοποιηθεί και να επιτύχει όσον το δυνατό περισσότερους στόχους πριν επέμβουν οι μεγάλες δυνάμεις. Το αποτέλεσμα του πολέμου ήταν ότι μέσα σε έξι μέρες το Ισραήλ υπερδιπλασίασε τα εδάφη του. Μάλιστα για να τα καταφέρει αυτά επάνδρωσε την αεροπορία με διπλά και τριπλά πληρώματα και τεχνικούς ώστε να έχει περισσότερες εξόδους ενώ είχε  λιγότερα αεροπλάνα από τους αντιπάλους του.

Στον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ η πρωτοβουλία πέρασε στην Αίγυπτο ‘όταν επιτέθηκε σε ημέρα γιορτής των εβραίων όπου ο μισός στρατός του Ισραήλ έλειπε σε άδεια και οι υπόλοιποι γιόρταζαν χαλαρά μέσα στα στρατόπεδα. Οι ισραηλινοί δεν αντιλήφθηκαν τις προετοιμασίες των Αιγυπτίων παρόλο που υπέκλεπταν τις τηλεπικοινωνίες τους γιατί οι Αιγύπτιοι είχαν φροντίσει να βάλουν Νούβιους ασυρματιστές που μετέφεραν τα μηνύματα στα νουβιακά. Το ίδιο που είχαν κάνει και οι Αμερικάνοι στον ΒΠΠ με τους Ναβάχο. Οι Νούβιοι ζουν στην Αίγυπτο, αλλά η γλώσσα τους που είναι τελείως διαφορετική από τα αραβικά, δεν ήταν καταγεγραμμένη οπότε οι  Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν μία άγνωστη για αυτούς γλώσσα. Αν πέτυχαν με αυτά τα στρατηγήματα οι Αιγύπτιοι και οι Ισραηλινοί γιατί να αποτύχουν οι Τούρκοι???? Πιστεύω ότι η πιθανότερη ημερομηνία για την τουρκική επίθεση είναι το Πάσχα όπου το 1/3 του στρατεύματος είναι σε άδεια και το υπόλοιπο σουβλίζει αρνιά.

Εναλλακτικά έως τον Μάιο πριν αρχίσουν τα μελτέμια και δυσκολέψουν οι θαλάσσιες επιχειρήσεις. Επίσης λίγο μετά το Πάσχα είναι το τουρκικό δημοψήφισμα για να δοθούν υπερεξουσίες στον πρόεδρο και να γίνει πραγματικά κάτι σαν σουλτάνος. Απ ό,τι φαίνεται οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν προβάδισμα στο «ναι». Οπότε έχει ένα επιπλέον κίνητρο, ώστε πριν το δημοψήφισμα να εμπλέξει την χώρα του σε έναν πόλεμο ,που πιστεύει ότι θα είναι νικηφόρος και θα του δώσει την απαιτούμενη δημοτικότητα.                                                                                                              

Προσοχή πρέπει να δοθεί σε πληροφορίες για τυχόν επιλογή ασυρματιστών από μειονότητες της Τουρκίας που μιλούν κάποια άγνωστη για μάς γλώσσα. Αντίστοιχα μπορούμε να επιλέξουμε δικούς μας ασυρματιστές που να μιλούν κάποια δυσνόητη διάλεκτο όπως πχ. τα τσακώνικα.

Η εξουδετέρωση σημαντικών στόχων θα γίνει από ομάδες ειδικών δυνάμεων που θα βρίσκονται από καιρό στο ελληνικό έδαφος ως μετανάστες ή ως τουρίστες έτσι θα έχουν όλον τον χρόνο να εξοικειωθούν με τον χώρο της αποστολής και με τις άλλες παραμέτρους που είναι απαραίτητες όπως διαδρομές διαφυγής, κρησφύγετα, συνθήκες φύλαξης στόχων, εμπόδια κλπ. Οι στόχοι θα είναι κυρίως αεροδρόμια , ραντάρ ,βάσεις τηλεπικοινωνιών, πλοία σε λιμάνια (κυρίως τα zubr που τα φοβούνται για ανακατάληψη νησιών), κέντρα διοίκησης και πολιτικοί στόχοι υποδομών όπως δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης. Και εδώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι Αλβανοί και οι διάφοροι μαχητές του Ισλάμ που βρίσκονται στην Ελλάδα οι οποίοι και θα αναλάβουν τις ποιο εύκολες επιχειρήσεις ενώ οι εμπειροπόλεμοι Τούρκοι θα κρατήσουν τις ποιο δύσκολες αποστολές.


Δεν πρέπει να αποκλείσουμε, στα πλαίσια της αποκόμισης διδαγμάτων από άλλους στρατούς, την τακτική που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι Σπετσνάτζ, να σκοτώσουν τους ηγέτες του εχθρού στο πολύ αρχικό στάδιο των επιχειρήσεων όταν αυτοί κοιμούνται αμέριμνοι στα σπίτια τους. Μιλάμε πάντα για την στρατιωτική ηγεσία και ειδικά τους πιλότους, γιατί η πολιτική ηγεσία που έχουμε, είτε σκοτωθεί ειτε όχι, δεν κάνει μεγάλη διαφορά.               
                           
 Έτσι, την νύχτα της επίθεσης θα έχουμε σχετικά νωρίς δολοφονίες στελεχών σε ανύποπτους χώρους και εξουδετέρωση της αεροπορίας και της αεράμυνας, ώστε όταν μερικές ώρες αργότερα ξεκινήσουν οι αεροπορικές επιδρομές να μην υπάρξει σοβαρή αντίσταση στον αέρα.

Την ίδια στιγμή θα ενεργοποιηθούν οι καταδρομείς στα νησιά ,ειδικά στα αφύλαχτα, για την εξουδετέρωση των υποεπανδρωμένων μονάδων φρούρησης. Λίγο πριν τα ξημερώματα θα κατέβουν από τα εμπορικά πλοία τα φουσκωτά που θα μεταφέρουν το δεύτερο κύμα πεζοναυτών και καταδρομέων που θα ολοκληρώσει την κατάληψη. Μιλάμε για τα νησιά του 25ου μεσημβρινού την Κέρκυρα και τα Αντικύθηρα που δεν είναι προετοιμασμένα για άμυνα. Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που έχουν ισχυρές φρουρές θα ακολουθηθούν κλασικά σχέδια απόβασης και αεραπόβασης αφού προηγουμένως θα έχουν γίνει σοβαρές δολιοφθορές από κομάντα κρυμμένα ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους τουρίστες. Εκεί το Καστελόριζο είναι μακράν η πρώτη προτεραιότητα των Τούρκων. 

Οι πιθανές επιχειρήσεις των Τούρκων που περιγράφω παραπάνω μπορεί να φαίνονται υπερβολικές, όμως εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, ακόμα και το ποιο απίθανο, γιατί μία ήτα με εδαφικές απώλειες στην παρούσα συγκειρία θα είναι τόσο καταστροφική για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό που δεν νομίζω ότι θα ανακάμψουμε ποτέ. Καταρχήν δεν είναι απαραίτητο ότι η Τουρκία θα κάνει όλα όσα λέω.

Όμως, ακόμα και αν επιχειρήσει τα μισά και επιτύχει στο ένα τέταρτο, τα κέρδη θα είναι τεράστια για εκείνη. Αν καταλάβει έστω και ένα μικρό νησί στο κεντρικό Αιγαίο και καταφέρει να το κρατήσει έως την ανακωχή που θα μας επιβάλλει σύντομα η διεθνής κοινότητα, τα κέρδη της θα είναι τεράστια. Γιατί πλέον το σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων δεν θα είναι οι βραχονησίδες του ανατολικού Αιγαίου, αλλά τα νησιά του 25ου μεσημβρινού και μάλιστα όχι σε θεωρητική βάση αλλά με τουρκικό στρατό εγκατεστημένο επάνω τους.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ. Όταν επιτευχθούν οι στόχοι του πρώτου 24ωρου θα προχωρήσουν αναλόγως της τακτικής κατάστασης που θα έχει διαμορφωθεί θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση κινήσεων. Οι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν την πρώτη ημέρα είναι οι εξής: 

1) Καταστροφή της ελληνικής αεροπορίας και αεράμυνας σε μεγάλο βαθμό, ώστε η αντίστοιχη τουρκική να αλωνίζει ελεύθερα όπου θέλει και να μπορεί να ενισχύσει ανενόχλητη από αέρος όποιο προγεφύρωμα κρίνει αναγκαίο.
2) καταστροφή όσο γίνεται περισσότερων μονάδων του ναυτικού ,μέσω αιφνιδιαστικής επίθεσης και δολιοφθορών από καταδρομείς, ώστε να έχει την δυνατότητα, ο τουρκικός στόλος, να κάνει αμφίβιες επιχειρήσεις
 3) Ο αποσυντονισμός του συστήματος διοίκησης
4) Η δημιουργία κλίματος πανικού
5) Ο κορεσμός της άμυνάς μας με άνοιγμα πολλαπλών μετώπων
 6) Η αποβίβαση επαρκούς αριθμού στρατιωτών και υλικού στα νησιά του 25ου ώστε να μπορέσουν να αμυνθούν με κάποιες πιθανότητες έναντι ελληνικής αντεπίθεσης
7) ικανό προγεφύρωμα στον Έβρο
8) κατάληψη του Καστελόριζου
9) Κάμψη της άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μέσω δολιοφθορών και βομβαρδισμού. Πιθανόν και απόβαση σε ένα ή δύο.  Αν στα σχέδια της πρώτης ημέρας είναι η επίθεση από την Αλβανία, τότε είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η κατάληψη της Κέρκυρας.

Η επίτευξη ή όχι των παραπάνω στόχων και η αντίδραση των Ελλήνων θα καθορίσουν τις τουρκικές ενέργειες. Καταρχήν θα συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Έβρο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η αεροπορία τους θα προσπαθεί να αποτελειώσει ό,τι έχει μείνει από την αεροπορία μας και το ναυτικό μας. Θα γίνει ενίσχυση των προγεφυρωμάτων που έχουν δυνατότητες να κρατήσουν εδάφη. Σε αυτά που η απόβαση θα έχει αποτύχει εξαρχής ή θα πιέζονται ασφυκτικά από δική μας αντεπίθεση θα γίνει προσπάθεια εκκένωσης, πράγμα εύκολο γιατί θα υπάρχουν τα φουσκωτά με τα οποία ήρθαν. Παράλληλα θα συνεχίζονται οι τρομοκρατικές ενέργειες, οι εμπρησμοί δασών και οι ταραχές από τους τζιχαντιστέςς που θα παριστάνουν τους μετανάστες.  Αν την πρώτη μέρα δεν γίνει κατάληψη της Κέρκυρας και έχει επιτευχθεί σημαντική ζημιά στην άμυνά μας τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει την δεύτερη ή την τρίτη.

Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους Τούρκους μπορεί να ανακαλέσουν την απόβαση σε πολλά νησιά και να συγκεντρώσουν τις προσπάθειες σε δύο τρία μικρά ώστε να έχουν υψηλές πιθανότητες να τα κρατήσουν. Το ένα θα είναι σίγουρα στον 25ο μεσημβρινό πιθανότατα η Γαύδος. Το Καστελόριζο θα παλέψουν να το πάρουν με κάθε κόστος. Αυτά τα δύο νησιά είναι αυτό που λέμε «πρώτο τραπέζι πίστα» για τα κοιτάσματα της Μεσογείου, και ταυτόχρονα είναι μακριά από τον κορμό της ελληνικής άμυνας. Αν αντιθέτως τα πράγματα πάνε πολύ καλά για την Τουρκία, τότε θα προσπαθήσει να αρπάξει όσα ποιο πολλά μπορεί στον λιγότερο χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση πέραν από την επίθεση σε επιπλέον νησιά πιθανόν να προσπαθήσει να παρακάμψει και το μέτωπο στην Θράκη το οποίο είναι πολύ δύσκολο να σπάσει, καθώς η Ελλάδα και καλό εξοπλισμό έχει εκεί και πολύ βαριές οχυρώσεις. Με την προϋπόθεση ότι οι Τούρκοι θα έχουν αποκτήσει συντριπτική υπεροχή σε αέρα και θάλασσα και θα έχουν καταλάβει την Θάσο και την Σαμοθράκη, μπορούν να κάνουν απόβαση μεταξύ Στρυμόνα και Νέστου και έτσι να χτυπήσουν από τα πίσω το Δ σώμα στρατού. 

Το πλεονέκτημα είναι η εγγύτητα με τις μειονοτικές περιοχές που θα βρίσκονται σε εξέγερση και φυσικά θα προσπαθήσουν να ενώσουν τις δύο περιοχές, ενώ αντιθέτως ο ελληνικός στρατός θα έχει μικρή παρουσία αφού θα πολεμάει στον Έβρο. Δύσκολο εγχείρημα αλλά πιθανό, γιατί δεν θα υπολογίσουν απώλειες αν πρόκειται να κερδίσουν έδαφος. Έχουν άφθονο «κρέας για τα κανόνια». 

Η ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ είναι η στιγμή που θα επέμβει με κάποιο τρόπο η διεθνής κοινότητα για να σταματήσει η συμπλοκή και η αντίδραση των εμπλεκομένων ώστε να τοποθετηθούν όσο γίνεται καλύτερα εν όψει των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Όσον αφορά την Ελλάδα μετά από μια ήττα τέτοιου μεγέθους θα βρίσκεται σε κατάσταση χάους και αν δεν πάρει την εξουσία κάποια κυβέρνηση με πυγμή και ψυχραιμία θα έχουμε συνέπειες χειρότερες από την μικρασιατική καταστροφή. Αντιστοίχως οι Τούρκοι με τον αέρα του νικητή θα κάνουν πολύ σκληρό παζάρι με άρνηση οποιασδήποτε υποχώρησης πιθανώς και με επιθετικές ενέργειες ακόμα και κατά την διάρκεια της ανακωχής, με κάποιο πρόσχημα ότι οι Έλληνες παρέβησαν κάποιον όρο.

Μα είναι τα πράγματα τόσο καταστροφικά για μας όπως προκύπτει από την παραπάνω περιγραφή;;;;  Και ναι και όχι!!!!! Εξαρτάται από την προετοιμασία και την εφαρμογή των σχεδίων που θα προκύψουν από την κατανόηση των κινδύνων. Για όλα τα παραπάνω σχέδια των Τούρκων υπάρχουν αντίμετρα αρκεί να έχουμε την θέληση να τα εφαρμόσουμε και να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Δεν θα είναι εύκολο για μας να αντιμετωπίσουμε τόσα μέτωπα ταυτοχρόνως, όμως δεν θα είναι εύκολο ούτε για τους Τούρκους να συντονίσουν μία τόσο μεγάλη και περίπλοκη επιχείρηση και μάλιστα δεν θα είναι καθόλου εύκολο να κρατήσουν τα σχέδια και τις προετοιμασίες τους, μυστικά. Όλη μας η προσπάθεια πρέπει να γίνει στην έγκαιρη ενημέρωση και την επέμβαση των ελληνικών δυνάμεων πριν ακόμα εκδηλωθούν οι εχθρικές ενέργειες ή στην χειρότερη, όταν βρίσκονται στο αρχικό στάδιο. 

Το σχέδιο τους βασίζεται στον αιφνιδιασμό. Δεν πρέπει να αιφνιδιαστούμε. Επίσης στηρίζονται στον ψυχολογικό αντίκτυπο και στην κατάρρευση του ηθικού μας. Δεν πρέπει επ’ουδενί λόγω να χάσουμε το φρόνημά μας και να ενεργήσουμε υπό το κράτος του φόβου και της ηττοπάθειας. Πρέπει να κρατήσουμε ακόμα και όταν ο εχθρός θα είναι μέσα στις αυλές μας και  στα δωμάτια των παιδιών μας. Πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι βρισκόμαστε σε μία κομβική καμπή της ιστορίας από αυτές που συμβαίνουν κάθε 100 χρόνια. Το διακύβευμα δεν είναι κάποια βραχονησίδα μεσοπέλαγα. Αυτή την φορά θα παλέψουμε για την ίδια την ύπαρξή μας ως έθνος και ως κράτος.Αν αποτύχουμε θα πρέπει να ζήσουμε σαν πάμφτωχοι υποτελείς άλλων , εκ δυσμάς ή εξ ανατολών σε έναν τόπο που δεν θα μας ανήκει πιά ούτε τυπικά. Για να καταφέρουμε μια επιτυχή άμυνα πρέπει όλοι να είμαστε ενημερωμένοι ,προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι. Μόνο έτσι θα αντέξουμε στο σοκ. Υπάρχει τεράστιο έλλειμα πληροφόρησης όχι μόνο στην μάζα του κόσμου αλλά και στα υψηλά κλιμάκια. Υφέρπει η άποψη ότι όλα γίνονται για εσωτερική κατανάλωση της τουρκικής κοινής γνώμης, ότι οι «σύμμαχοί μας» δεν θα επιτρέψουν σοβαρή εμπλοκή και ότι στην χειρότερη περίπτωση άντε να έχουμε ένα επεισόδιο τύπου Ιμίων. Ουδέν αναληθέστερον!!! Για όλους τους λόγους που ανέλυσα παραπάνω και για άλλους που γράφω παρακάτω στις αντιδράσεις των ξένων, φίλων και μη !!! Είναι καθήκον όλων ημών που βλέπουμε τι έρχεται, να ενημερώσουμε και να προετοιμάσουμε τον κόσμο σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα που μας απομένει. Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ. Από την δεκαετία του ’80 που πρωτοάρχισα να ενδιαφέρομαι  για τα κοινά, υπήρχε εγκατεστημένη η αντίληψη ότι οι νατοικοί μας σύμμαχοι δεν θα επέτρεπαν ποτέ μία ελληνοτουρκική σύρραξη, γιατί έτσι τους υπαγόρευαν τα συμφέροντά τους  και απλά συντηρούσαν μία κατάσταση χαμηλής έντασης για να μπορούν να μας πουλάνε τα όπλα τους και να κερδίζουν. Και είχαν δίκιο ΄τοτε, γιατί ο κοινός εχθρός ήταν ο κομμουνιστικός κίνδυνος και οι δύο χώρες βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή απέναντι στο σύμφωνο της Βαρσοβίας. ¨Ηταν ζωτικής σημασίας να κρατηθεί το μέτωπο αρραγές, έναντι του αντιπάλου δέους. Μάλιστα υπήρχε η ισχύς και η θέληση να μας επιβάλλουν μία τέτοια αποτροπή. Από την δεκαετία του ’90 όμως και μετά τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία και τα τελευταία 5 χρόνια μεταβάλλονται και πάλι προς άγνωστη κατεύθυνση. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να πιπιλάνε την ίδια καραμέλα της άνωθεν προστασίας σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.

 Είναι εντυπωσιακή η έλλειψη διορατικότητας και η ανάγκη για πίστη σε μία έξωθεν αποφασισμένη καλή πορεία των πραγμάτων, ακόμα και από καλλιεργημένους ανθρώπους. Όταν κατέρρευσε το ανατολικό μπλόκ , η Ρωσία αποδυναμώθηκε και εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ χώρες της Βαλκανικής, έπαψε να έχει σημασία το αρραγές του μετώπου. Από την στιγμή μάλιστα που η Τουρκία του Ερντογάν άρχισε να κοιτά προς άλλες κατευθύνσεις πέραν της δύσης και να αποκτάει σημαντική αυτάρκεια στην παραγωγή οπλικών συστημάτων, έχουν μειωθεί σημαντικά τα μέσα ελέγχου της εκ μέρους της Αμερικής. Από την άλλη η Γερμανία δείχνει να αυτονομείται από τον αγγλοσαξωνικό άξονα και να παίζει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Αυτή την στιγμή οι ΗΠΑ, έχοντας πάθει ζημιά στην μέση Ανατολή από τις ατυχείς πρωτοβουλίες των κυβέρνησεων Μπούς και Ομπάμα, δείχνουν απρόθυμες να αναμιχθούν σε μείζονες συρράξεις, με άμεσο τρόπο, και προτιμούν να αφήσουν άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ελλάδος ή θα επέμβουν νωθρά και με καθυστέρηση ή μόνο διπλωματκά. Η πιθανότητα σοβαρής αποτροπής εκ μέρους τους έχει μικρές πιθανότητες. Η Γερμανία αυτή την εποχή πραγματοποιεί τις τελευταίες πράξεις του σχεδίου της οικονομικής κατάκτησης της Ευρώπης. Σχέδιο που είχε εκπονηθεί λίγο πριν την λήξη του ΒΠΠ από ναζιστές επιτελείς για την διαχείριση της επικείμενης ήττας και την προετοιμασία του Δ Ράιχ που θα ήταν οικονομικό αυτή την φορά (τουλάχιστον στην πρώτη φάση του). Μάλιστα έχουν αναθέσει στον γιό ενός αξιωματικού των waffen ss(Σόιμπλε) να βάλει την τελευταία πινελιά. Μία συντριπτική ήττα της Ελλάδας θα την αφήσει στο απόλυτο έλεος της Γερμανίας η οποία με την μάσκα του ελεήμονος εταίρου θα σπεύσει όχι μόνο να μεσολαβήσει για την λήξη της σύγκρουσης αλλά και να βοηθήσει οικονομικά την διαλυμένη χώρα χαρίζοντάς της το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της.
Με μερικά «μικρά» ανταλλάγματα όμως, όπως το σύνολο των υποδομών, των τραπεζών, της κρατικής γής και του ορυκτού πλούτου , τουλάχιστον του μέρους που δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν οι Τούρκοι. Έτσι η Γερμανία θα έχει δικά της κοιτάσματα υδρογονανθράκων που της είναι τόσο απαραίτητα για την μετατροπή της σε υπερδύναμη μελλοντικά, όταν θα αποχτήσει και στρατό άξιο λόγου. Επίσης θα είναι ένας τρόπος να μαζέψει τις φυγόκεντρες δυνάμεις στην Ευρώπη που θα αναζητήσουν ασφάλεια στην αγκαλιά μίας ευρωπαϊκής ένωσης με στρατιωτικό πλέον σκέλος για να προστατεύει τα μέλη από κακούς όπως η Τουρκία. Και φυσικά τον τελευταίο λόγο θα τον έχει πάντα η Γερμανία. Δεν είναι τυχαία τα τόσα πήγαινε-έλα μεταξύ Μέρκελ και Ερντογάν . Είμαι σίγουρος πώς μεγάλο μέρος της ατζέντας αφοράει την μεταπολεμική μοιρασιά των λαφύρων . Είναι όμως ένα παιχνίδι αμοιβαίας εξαπάτησης. Κανείς από τους δύο τους δεν φημίζεται για την μπέσα του. Οι μεν Γερμανοί θα  προσπαθήσουν με την διπλωματία και με την χρήση του ΝΑΤΟ να κρατήσουν όσα ποιο πολλά μπορούν για την Ελλάδα η οποία όμως θα τους έχει εκχωρήσει τα πάντα. Από την άλλη οι Τούρκοι θα αρνούνται να αφήσουν τα κερδισμένα με αίμα κέρδη τους για χάρη των συμφωνηθέντων και θα κάνουν ανατολίτικο παζάρι.
Και βέβαια όταν διαπραγματεύονται ένας οπλισμένος με έναν άοπλο συνήθως κερδίζει ο οπλισμένος. Αυτά βέβαια για την περίπτωση επιτυχίας του σχεδίου, γιατί είμαστε και εμείς εδώ και δεν μας έχει ερωτήσει κανείς αν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.  Τελευταία έχω κάνει μία παρατήρηση πάνω στον τρόπο που προσπαθεί η Γερμανία να μας φορτώσει με μετανάστες με το να τους εγκλωβίζει στην χώρα χωρίς δυνατότητα εξόδου. Μου θύμισε πάρα πολύ την τακτική που ακολουθούν στο εξωτερικό, μεγάλα συμφέροντα στον χώρο των ακινήτων όταν αγοράζουν ολόκληρες συνοικίες, τις γκρεμίζουν και τις ξαναχτίζουν με πολυτελή κτίρια και τις πουλάνε με μεγάλο κέρδος. Συνήθως πρόκειται για μεσοαστικές συνοικίες με παλιά κτίρια, όπου όμως οι κάτοικοι αν αντιληφθούν ότι υπάρχει ζήτηση θα ανεβάσουν τις τιμές. Έτσι λοιπόν στέλνουν εγκληματικά στοιχεία στην συνοικία πολλά με χρηματοδότηση ώστε να γίνει η ζωή ανυπόφορη και έτσι να αναγκαστούν οι παλιοί κάτοικοι να πουλήσουν όσο όσο.
Όταν επιτευχθεί ο στόχος της μεταβίβασης ιδιοκτησίας, στέλνουν την αστυνομία η οποία καθαρίζει ταχύτατα την περιοχή από τα εγκληματικά στοιχεία, και μετά κατεδαφίζουν και ξαναχτίζουν. Δεν μοιάζει καταπληκτικά;;;; Η χώρα είναι γεμάτη από παρείσακτους που σχεδόν μονοπωλούν την εγκληματικότητα, μισό εκατομμύριο νέοι και μορφωμένοι έχουν ήδη φύγει και οι τιμές των ακινήτων έχουν πατώσει. Η Ελλάδα εκτός από τον ορυκτό πλούτο που κατέχει είναι και ένα κορυφαίο γεωστρατηγικό σημείο, απαραίτητο για όποιον θέλει να ηγεμονεύσει την περιοχή. Επίσης είναι ένας καταπληκτικός τόπος για να ζήσει κανείς ή έστω να περνάει τις διακοπές του. Μήπως ,λέω μήπως, οι Γερμανοί δεν θέλουν μόνο τα χρήματα και τα ορυκτά της Ελλάδας αλλά και κάτι περισσότερο??? Μήπως έρχονται τώρα να ολοκληρώσουν αυτό που έκαναν οι πρόγονοί τους, οι Γότθοι, στην υπόλοιπη Ευρώπη κατά την ύστερη αρχαιότητα αλλά απέτυχαν να το κάνουν στην βυζαντινή Ελλάδα??? Για να εκφραστώ με όρους κτηματαγοράς « η Ελλάδα είναι γωνιακό οικόπεδο στην κεντρική πλατεία, με θέα στην θάλασσα, με σεντούκια θησαυρού κάπου θαμμένα κάτω από το χώμα και τον ιδιοκτήτη στην εντατική με καρκίνο, να παρακαλάει να το πουλήσει όσο-όσο για να πληρώσει τους τσαρλατάνους που παριστάνουν τους γιατρούς που θα τον σώσουν». Πόσοι δεν θα διέπρατταν και φόνο ακόμα, για να είναι πρώτοι στην λίστα των υποψηφίων??  Έτσι για να διαλύονται οι αυταπάτες όσον αφορά τις προθέσεις των Γερμανών.  Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είναι τόσο απασχολημένοι με τα του οίκου τους που δεν τους βλέπω να επεμβαίνουν πέρα από λεκτική υποστήριξη.  Η Ιταλία θα μπορόύσε να αποτελέσει μία μικρή εξαίρεση λόγω της εγγύτητας με την χώρα μας και των κοιτασμάτων που μοιραζόμαστε στο Ιόνιο, και επειδή έχουν ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, ειδικά αν έχουμε εμπλοκή της Κέρκυρας στις εχθροπραξίες. Όμως εμποδίζονται από το σύνταγμά τους που δεν τους επιτρέπει την κήρυξη πολέμου εκ μέρους τους.                                                      

Η Ρωσία είναι η χώρα που έχει τον μεγαλύτερο λόγο σε μία ελληνοτουρκική σύρραξη. Από την εποχή του μεγάλου Πέτρου οι Ρώσοι έχουν σκοπό να βγουν στις θερμές θάλασσες και οι  δυτικοί έχουν ως πρώτη προτεραιότητα να μην τους το επιτρέψουν.
Με αφορμή την τουρκική επίθεση στην Ελλάδα οι Ρώσοι μπορούν να επικαλεστούν:
α) το κλείσιμο των στενών που απειλεί ζωτικά της συμφέροντα τα οποία προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες
β)την προστασία των ομοδόξων Ελλήνων από τους ισλαμιστές του Ερντογάν
γ) την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και έτσι να έχουν όλα τα προσχήματα που χρειάζονται για να επιτεθούν στον τουρκικό στρατό και να καταλάβουν τα στενά και ίσως περιοχές στα ανατολικά της Χώρας. Εμείς όμως δεν μπορούμε να βασιζόμαστε πάνω τους γιατί
α) δεν ξέρουμε αν οι τότε συνθήκες θα τους το επιτρέπουν και σε ποιο βαθμό
β) δεν ξέρουμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να επέμβουν , με δεδομένο ότι ο πόλεμος θα είναι αστραπιαίος
γ) παρά τις καλές , ομολογουμένως, προθέσεις τους είναι σίγουρο ότι θα ζητήσουν ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες τους, οπότε σε όσο χειρότερη θέση θα βρισκόμαστε τότε, όσον αφορά την τακτική κατάσταση, τόσο περισσότερη «ευγνωμοσύνη» θα πρέπει να τους ανταποδώσουμε. Εκτιμώ ότι ο καγκεμπίτης πρόεδρος γνωρίζει τα σχέδια τόσο της Γερμανίας όσο και της Τουρκίας και τους κάνει τον χαζό και τον βολικό για να τους οδηγήσει στο μοιραίο λάθος. Πιστεύω ότι ο στόχος του πέρα από την έξοδο στην Μεσόγειο είναι η συνεκμετάλευση των κοιτασμάτων μαζί με εμάς ώστε να διατηρήσει το μονοπώλειο του αερίου στην Ευρώπη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΑ
1)      Καταρχήν να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην καταληφθούμε από πανικό. Η βασική προυπόθεση για να πετύχει το σχέδιο της Τουρκίας και η κύρια επιδίωξή της είναι να μας δημιουργήσουν ένα παραλυτικό σοκ.
2)      Ψυχραιμία δεν σημαίνει μη δράση. Τουναντίων, πρέπει να είμαστε ταχύτατοι, αποφασιστικοί και αμείλικτοι στις ενέργειές μας. Κάτω από το βάρος των πολλαπλών ταυτόχρονων πληγμάτων ,δεν μας περισσεύει ούτε χρόνος, ούτε άνθρωποι , ούτε υλικά. Πρέπει να χρησιμοποίησουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε με τον βέλτιστο τρόπο στον ελάχιστο χρόνο.
Για να επιτευχθούν τα παραπάνω πρέπει ο κόσμος να έχει γνώση του τι θα αντιμετωπίσει και ένα σχέδιο του τι πρέπει να κάνει για να μην αιφνιδιαστεί και πελαγοδρομεί υπό το κράτος του φόβου και της απελπισίας. Έχουμε λίγο χρόνο ,πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα.
3)      Να κάνουμε όλες τις σχετικές προετοιμασίες που αφορούν τους διάφορους κρατικούς μηχανισμούς, να έχουμε σχέδια και εναλλακτικές για κάθε πιθανή περίπτωση και να ξέρει ο κάθε ένας τι πρέπει να κάνει στο πόστο του, βάσει σχεδίου. Έμφαση στην καλή ενημέρωση.
4)      Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να συνθηκολογήσουμε ή να εγκαταλείψουμε σημεία άμυνας. Όσο ποιο πολύ κρατήσουμε τόσο τα πράγματα θα είναι ευνοικότερα για εμάς. Οι Τούρκοι θα χρησιμοποίησουν όλο το δυναμικό τους στην αρχή, που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν ελάχιστες δυνάμεις για να στείλουν ως ενισχύσεις. Αν μάλιστα έχουν αποτύχει τα πρώτα κύματα να πιάσουν τους αντικειμενικούς τους στόχους θα βρεθούν από πολιορκητές , πολιορκημένοι. Στο Κουρδιστάν θα αδράξουν την ευκαιρία να επιτεθούν σε πολυάριθμους στόχους όσο ο τουρκικός στρατός είναι απασχολημένος με εμάς. Επίσης θα χρειαστούν κάποιες ημέρες για να ενεργοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας προς βοήθειάν μας. Αν έχουμε καταθέσει τα όπλα από μόνοι μας τότε δεν μπορούν να μας βοηθήσουν και να θέλουν. Πρέπει πάσει θυσία να κρατηθούμε στα πόδια μας για όσο καιρό χρειαστεί, ακόμα και αν ο εχθρός έχει μπεί μέσα στα σπίτια μας.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Πέραν των συνηθισμένων καθηκόντων πρέπει επιπλέον να μεριμνήσουν και για τα εξής
1)      Να ελέγξουν τα νησιά του 25ου παράλληλου συν Γαύδο, Αντικύθηρα και Κέρκυρα για τυχόν κλιμάκια πρακτόρων που ασχολούνται με την προετοιμασία της απόβασης.  Επίσης να ψαχτούν και οι περιοχές δίπλα στην Καβάλα για τον ίδιο λόγο.
2)      Να ελεγχθούν τυχόν ναυλώσεις εμπορικών πλοίων ή μεγάλων ψαράδικων ή κότερων, από το τούρκικο ναυτικό, καθώς και ο ελλιμενισμός τους σε ναυτικές βάσεις για φόρτωση καταδρομέων και πεζοναυτών.
3)      Να ψάξουν τα αρχεία των εμπρησμών. Από τις φωτιές του 2007 που είχε ασχοληθεί η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική και εντεύθεν πρέπει να μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα κυκλώματα των εμπρηστών. Είναι σίγουρο ότι καιρού επιτρέποντος, οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν αυτό εργαλείο στο μέγιστο βαθμό γιατί έχει αποδειχθεί εξόχως αποτελεσματικό. Είναι σημαντικό να  τους σταματήσουμε πριν ξεκινήσουν.
4)      Να ψάξουν την Αλβανία για τα χαμένα ελικόπτερα και πλοία των Τούρκων (αν βρίσκονται εκεί) και για τουρκικές ειδικές δυνάμεις που θα διεισδύσουν από εκεί στην Ελλάδα.
5)      Να ελέγξουν για ύποπτες κινήσεις πρακτόρων έξω από τα σπίτια σημαντικών αξιωματικών και πιλότων με σκοπό να τους προστατεύσουν από προληπτική δολοφονική δράση των Τούρκων, κατά το πρότυπο των Σπετσνάτζ.
6)      Πληροφορίες για επιστράτευση εφέδρων καταδρομέων και μεταφορά τους στις στρατιές Θράκης και Αιγαίου.
7)      Δεν αναφέρω τίποτα για την επιτήρηση μεταναστών, Αλβανών εθνικιστών ,πυρήνων ισλαμιστών και ύποπτων ΜΚΟ γιατί είμαι σίγουρος ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά εκεί, παρόλα τα προβλήματα. Το ίδιο και για την επιτήρηση του ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης με την μειονότητα.

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ
1)      Άμεση αύξηση της θητείας και κλήση όλων όσων έχουν πάρει αναβολή .
2)      Ακύρωση όλων των πασχαλινών αδειών και επιφυλακή, αφού το ερχόμενο Πάσχα είναι η πιθανότερη ημερομηνία για τα γεγονότα.
3)      Περιοδική κλήση εφέδρων για ολιγοήμερες εκπαιδεύσεις, εξοικείωση με την περιοχή δράσης τους και γνωριμία με τους ανθρώπους των μονάδων τους. Οι περισσότεροι μετά την θητεία μας δεν έχουμε κληθεί ποτέ να πάμε ούτε για εκπαίδευση ούτε να επισκεφθούμε τούς χώρους επιστράτευσης με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος σε περίπτωση αιφνιδιαστικής επιστράτευσης.
4)      Άμεση και μαζική κλήση εφέδρων και πολιτοφυλάκων με το παραμικρό σημάδι κινητικότητας των Τούρκων. Όταν θα έρθουν ,εμείς πρέπει να είμαστε ήδη εκεί και μάλιστα σε μέρη που μέχρι τώρα θεωρούνταν εκτός κινδύνου. Είμαστε υπερβολικά λίγοι για να φυλάξουμε τόσα σημεία. Και ο τελευταίος άνδρας είναι πολύτιμος.
5)      Προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων από δολιοφθορές κυρίως της αεροπορίας. Η επιφυλακή πρέπει να είναι συνεχής, ειδικά τις επικίνδυνες ημερομηνίες
6)      Αν εμφανιστούν εμπορικά πλοία φορτωμένα με κομάντα, αυτά θα πρέπει να αιχμαλωτιστούν ή να βυθιστούν αύτανδρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να αφεθούν να φτάσουν στον στόχο τους. Εξάλλου θα είναι πολύ εύκολη η εξουδετέρωσή τους αφού λόγω μυστικότητας της αποστολής θα είναι ασυνόδευτα και άρα απροστάτευτα. Είναι πολύ κρίσιμο να αποτύχει η πρώτη αιφνιδιαστική επίθεση των Τούρκων, γιατί πέραν της απώλειας των αντικειμενικών στόχων, θα χάσουν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες επίλεκτους μαχητές, οι οποίοι θα λείψουν από αλλού.
7)      Μεγάλη προσοχή για το ενδεχόμενο χρήσης χημικών όπλων από τον εχθρό για την κάμψη ισχυρής αντίστασης στα νησιά του αν.Αιγαίου. Πρέπει, προληπτικά, να γίνει απολύτως σαφές στον εχθρό ότι σε τέτοια περίπτωση θα απαντήσουμε άμεσα, με ανάλογα μέσα, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Επίσης να δοθούν μέσα προστασίας στο προσωπικό και να εκπαιδευτούν σε αυτά.
8)                              Στην δεύτερη φάση των επιχειρήσεων και με δεδομένο ότι ο αιφνιδιασμός θα έχει αποτύχει, οι αντικειμενικοί στόχοι των Τούρκων δεν θα έχουν επιτευχθεί και η αεροπορία μας θα  κυνηγάει την δική τους όχι στο Αιγαίο αλλά πάνω από την Μικρά Ασία, τότε θα πρέπει η Ελλάδα να κάνει αντεπίθεση όχι μόνο για ανακατάληψη εδαφών αλλά και για κατάληψη τουρκικών. Τέτοια είναι περιοχές της Θράκης πέραν του Έβρου, η Ίμβρος ,η Τένεδος , η χερσόνησος της Ερυθραίας, και η περιοχή απέναντι από το Καστελόριζο. Η μεν Ερυθραία είναι μία αραιοκατοικημενη χερσόνησος απέναντι από την Χίο που ενώνεται με μία λεπτή λωρίδα γής με την ηπειρωτική Τουρκία, καταλαμβάνεται εύκολα και φυλάσεται ακόμα ποιο εύκολα αφού ο ισθμός είναι πολύ στενός και αρκούν μερικά άρματα και πυροβολικό. Η περιοχή απέναντι από το Καστελόριζο είναι ορεινή αραιοκατοικημένη και απομονωμένη, Αν δεν καταληφθεί το Καστελόριζο στην πρώτη φάση και πετύχουμε αεροναυτική υπεροχή μπορούμε να σκεφτούμε αυτό το ενδεχόμενο. Έχει σημασία η κατάληψη τουρκικού εδάφους έστω και πολύ μικρού γιατί μπορούμε να το ανταλλάξουμε με καταληφθέντα δικά μας στην φάση της ανακωχής.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΉ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
1)      Σε περίπτωση επιβεβαιωμένης πληροφορίας για επικείμενη τουρκική εισβολή πρέπει όλες οι επικίνδυνες κατηγορίες ατόμων να περιοριστούν ή να συλληφθούν. Τέτοιοι είναι πυρήνες ισλαμιστών , ηγέτες μουσουλμάνων, περίεργοι μετανάστες που μπορεί να είναι Τούρκοι στρατιωτικοί, αντιεξουσιαστές, μέλη ΜΚΟ, περίεργοι τουρίστες που βρίσκονται μπλεγμένοι σε επεισόδια, Αλβανοί πρώτης ΄΄η δεύτερης γενιάς ακόμα και με ελληνική υπηκοότητα σε περίπτωση που κρίνονται ύποπτοι. Είναι φρέσκο το συμβάν με το σήμα των αετών στον ελληνικό στρατό. Ακόμα και στάδια μπορούμε να ανοίξουμε για να τους μαντρώσουμε.
2)      Παρουσία της αστυνομίας παντού με απαελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής ώστε να μην τολμάει κανείς να κάνει εξέγερση. Επειδή το προσωπικό δεν επαρκεί για να επανδρώσει τέτοια τμήματα σε επαρκή αριθμό, πρέπει να δημιουργηθούν μονάδες ενίσχυσης της αστυνομίας από εφέδρους του στρατού που θα λειτουργούν ως εθνοφρουρά εσωτερικής φύλαξης. Το πρόσταγμα θα το έχουν πάντα οι αστυνομικοί ακόμα και αν έχουν κατώτερο βαθμό από τον αρχηγό των εφέδρων λόγω του ότι θα βρίσκονται σε χώρο αρμοδιότητας της αστυνομίας. Καλό θα ήταν να υπάρχουν και εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών στις μονάδες αυτές για να εκδίδουν επί τόπου εντάλματα και έτσι να αποφεύγονται είτε αυθαιρεσίες των αρχών είτε νομικά κωλύματα στις διαδικασίες σύλληψης και έρευνας σε ιδιωτικούς χώρους. Με αυτόν τον τρόπο θα βρεθεί ο απαραίτητος αριθμός προσωπικού ώστε να περιπολούνται οι επικίνδυνες γειτονιές και να φρουρούνται και κρίσιμες πολιτικές εγκαταστάσεις όπως σταθμοί ρεύματος υδραγωγεία κλπ.
3)      Κλείσιμο όλων των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αφού με αυτά συντονίζονται οι τρομοκράτες. Επίσης περιορισμοί στο ίντερνετ.

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
1)      Καταρχήν πρέπει να έχουμε ήδη κάνει μία προπαρασκευή της κοινής γνώμης και των αντίστοιχων ξένων υπηρεσιών ώστε να είναι ήδη ενήμεροι για την τουρκική επιθετικότητα και έτσι να μην γίνουν πιστευτές οι όποιες εξηγήσεις των Τούρκων.
2)      Πρέπει να έχουμε ήδη συνάψει συμφωνίες για αρωγή από το εξωτερικό σε περίπτωση που συμβεί το κακό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να τα κάνουμε αυτά εκ των υστέρων.

Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
1)      Οι απλοί πολίτες πρέπει να είναι ενήμεροι και ψυχολογικά προετοιμασμένοι και να τους έχει δωθεί ένα σχέδιο δράσης ώστε να μην πανικοβληθούν και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις.
2)      Να είναι εφοδιασμένοι με νερό ,τρόφιμα , φάρμακα κάποια πηγ.η ενέργειας πχ μπαταρίες, φακοί και αν είναι δυνατόν να είναι και οπλισμένοι.
3)      Όσοι έχουν την δυνατότητα να απομακρυνθούν από τα μεγάλα αστικά κέντρα
4)      Να οργανώσουν τις γειτονιές αμυντικά εναντίων επιδρομών ταραχοποιών ,ισλαμιστών κλπ. Ένα πολύ καλό παράδειγμα τέτοιας αυτοοργάνωσης συνέβη στην Αίγυπτο πριν περίπου έξι χρόνια στις ταραχές για την πτώση του Μουμπάρακ, όταν είχε αποσυρθεί η αστυνομία και συμμορίες έκαναν επιδρομές στις γειτονιές. Οι κάτοικοι είχαν οπλιστεί με ότι έβρισκε ο καθένας, κουζινομάχαιρα, λοστούς, ξύλα , εργαλεία κλπ. φύλαγαν τις πολυκατοικίες οι ένοικοι με βάρδιες, είχαν κλείσει τους δρόμους με κινητά οδοφράγματα για να εμποδίζουν τους επιδρομείς και στο πρώτο σύνθημα των φρουρών κατέβαιναν όλοι οι άντρες της γειτονιάς κάτω με άγριες διαθέσεις. Έτσι απετράπησαν πολλές απόπειρες βανδαλισμού και κλοπών.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Το άθλιο συνοθύλευμα που βρίσκεται στην βουλή δεν είναι απλώς άχρηστο είναι και επικίνδυνο. Αποτελείται από διοικητικά ανίκανους , ενδοτικούς, δειλούς και πουλημένους ,ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε μία κατάσταση σαν αυτή που περιγράφω παραπάνω δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα. Είναι αδύνατον να την διαχειριστούν γιατί ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνατότητές τους. Θα ικετεύουν κλαίγοντας για έλεος και θα ΄ταζουν τα πάντα στους ξένους και ειδικά στους φίλους μας τους Γερμανούς για μία ελάχιστη στήριξη.
Αν το αποτέλεσμα της σύρραξης είναι κακό για μας, θα κληθούν σε απολογία όχι μόνο για την στρατιωτική ήττα αλλά και για την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας μέσω των μνημονίων που συνιστά εσχάτη προδοσία. Πάνε όλοι για ένα νέο Γουδή.
Αν πάλι η έκβαση της σύρραξης βγεί υπέρ μας, αυτό θα σημαίνει ότι η διοίκηση δεν θα είναι πιά στα χέρια τους και ότι θα έχουμε πλέον κυβέρνηση Ελλήνων και όχι ελληνοφώνων. Τότε πάλι θα κληθούν να απολογηθούν για το έγκλημα των μνημονίων και η κατάληξή τους θα είναι η ίδια με πριν. Οπότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να φύγουν το ταχύτερο πριν πέσουν στα χέρια μας.
Για να έχει οποιαδήποτε πιθανότητα επιτυχίας η άμυνά μας πρέπει να υπάρξει άμεση αντικατάσταση της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή. Ο τραγικός συρφετός που σέρνεται στα έδρανα της βουλής πρέπει να απομακρυνθεί πάραυτα και στο σύνολό του. Το ίδιο και οι τηλεοπτικοί αβανταδόροι τους και οι εργολάβοι πατρώνοι τους.


Έχουμε την τιμή και το φορτίο να ανήκουμε σε ένα ιστορικό έθνος.  Κάποιοι από εμάς δεν είναι διατεθειμένοι να το παραδώσουν αμαχητί.
Έφτασε η ώρα να ανταποκριθούμε στον ιστορικό μας ρόλο ως έθνος , αυτόν του ανατροπέα της ροής των γεγονότων.




ΠΗΓΗ: hellenicsunrise.blogspot.gr