Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ

“Για να δικαιολογούν τις πράξεις τους αλλάζουν ακόμα και την σημασία των λέξεων.” Έτσι έγραφε ο Θουκυδίδης για τον εμφύλιο πόλεμο των Κερκυραίων, μεταξύ "Δημοκρατικών και Ολιγαρχικών" (ΑΠΟ ΤΟΤΕ Ε;). Έτσι κ σήμερα, σε στιγμές μεγάλης ασάφειας και ΣΚΟΠΙΜΗΣ συσκότισης, τα πρώτα πράγματα που ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΝΤΠ είναι οι λέξεις ΜΑΣ !!! (ΚΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΚΑΤΑ "ΤΥΧΗ" ΕΒΡΑΙΟΚΙΣΙΓΓΚΕΡ (;) "ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ" ΚΤΛ.

Η σκέψη είναι μόνο το πρώτο βήμα. Το επόμενο η γλώσσα. Όταν σκεφτόμαστε μέσα μας κάτι, το κάνουμε σε μια γλώσσα. Όταν, λοιπόν, μας κλέβουν λέξεις, μας ΑΛΛΑΖΟΥΝ τις σκέψεις μας, την προοπτική μας.

Όργουελ. Στην ταινία “1984” μας λέει ότι το αδίστακτο καθεστώς είχε διαμορφώσει μια ΝΕΑ ΟΜΙΛΙΑ. Η γλώσσα ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΟΝΤΑΝ και χρόνο με το χρόνο το λεξικό (το ένα και μοναδικό λεξικό που υπήρχε) μίκραινε συνεχώς. Η έκρηξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου, (ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΙΚ· ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ, ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ, ΣΤΕΝΑΧΟΡΗΜΕΝΟΣ, ΒΑΖΕΙΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ, ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ "ΚΟΒΟΥΝ" ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ").

Όλα έχουν συνεισφέρει στην λεξιλογική υποβάθμιση της ΠΑΜΠΛΟΥΤΗΣ σε λέξεις και περιεχόμενο ελληνικής γλώσσας σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η σκέψη των πολιτών. Το πρόβλημα όμως δεν σταματά εκεί. Στα πλαίσια ‎της ΔΗΘΕΝ προόδου, λέξεις μεγάλης σημασίας με ισχυρό περιεχόμενο και νόημα που μπορεί ‎να σημαίνουν πολλά μόνο για κάποιον Έλληνα, τείνουν όχι μόνο να αλλάζουν νόημα, ‎αλλά και να θεωρούνται λέξεις ταμπού!

Ή ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ  ονόματα των ΑΓΙΩΝ που πρόσφατα η Πιπιλή ζήτησε να αφαιρεθούν από τις στάσεις του Μετρό, λέξεις συναισθηματικά δεμένες με την ελληνικότητα, όπως η ΠΑΤΡΙΔΑ, είτε προκαλούν είτε ΕΝΟΧΛΟΥΝ στην σημερινή "παγκόσμια κοινωνία". Η λέξη ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ που στο παρελθόν είχε θετική χροιά και ‎σήμαινε τον υποστηρικτή της έννοιας του έθνους, σήμερα έχει εντελώς αρνητική έννοια και υποδηλώνει φανατισμό…

Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΓΙΝΕ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ", μια έννοια γνωστή από την αρχαιότητα. 
Άλλοι την έλεγαν προσφορά, άλλοι ΔΙΑΚΟΝΙΑ Ή ΑΓΑΠΗ για το συνάνθρωπο. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ "εθελοντισμός" μέσα από ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΜΚΟ (επίσημος εθελοντισμός), χωρίς να ξυπνήσουμε πρώτα το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό μας, χωρίς να αποτινάξουμε και τόσα άλλα ασυμβίβαστα με τον πραγματικό (ανεπίσημο) εθελοντισμό. Μια λέξη επίσης που κλείνει μέσα της ιστορία και αγώνες, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΑΛΗΘΙΝΗ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΛΟΥΒΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ, ΚΙ ΕΤΣΙ "ΝΟΜΙΖΕΙΣ" ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ "ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ", ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ οδεύει σήμερα προς εξαφάνιση, ειδικά στην ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, αφού κινούμαστε προς μια παγκόσμια και "ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ".

Κυρίως όμως υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι, σκλάβοι τόσων "ΥΛΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ" και στερημένοι από την πραγματική (εσωτερική) ελευθερία. ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΜΜΕ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ.

Ο καλώς εννοούμενος ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ έχει σαν πρώτο βασικό γνώρισμα τη φιλοπατρία, δηλαδή την αγάπη προς τη γενέθλια γη και την εθνότητα. Από την αγάπη ‎αυτή απορρέουν κι άλλα γνωρίσματα, όπως η επιδίωξη για αποκατάσταση εθνικών ‎δικαίων, η επιδίωξη της εθνικής αυτοτέλειας ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ, και ΑΡΝΗΣΗ κάθε μορφής υποτέλειας, η πίστη και η προσήλωση στις ιστορικές παραδόσεις, ο σεβασμός των μνημείων και ‎των παραδόσεων, η διαφύλαξη με θρησκευτική ευλάβεια όλων των εκδηλώσεων στις οποίες το έθνος αποτύπωσε με τρόπο ανάγλυφο την ψυχή του. Όπως όμως όλα τα ‎ανθρώπινα, έτσι και ο εθνικισμός πρέπει να υπόκειται στην αρχή του μέτρου». ‎‎(Σαράντος Καργάκος, Άρθρο: Εθνικισμός και διεθνισμός) 

"ΚΑΠΟΤΕ" ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ Ή ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΨΙΣΤΗ ΑΡΕΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Είναι ρετσινιά= "ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ" είπε ο αρμόδιος ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ έδωσε το μήνυμα ότι η Παιδεία πρέπει να κατεβάσει το επίπεδό της ώστε να προσαρμοσθεί στους μετρίους. Οι διδαχές του Ομήρου και της υμνογραφίας μας δεν συγκινούν την ψευδο-προοδευτική διανόηση.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ (;) ΧΡΟΝΟ ΠΟΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΑΛΛΑΞΑΝ", “ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ” ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ “ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ”. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ "ΝΤΡΟΠΗ, ΚΟΜΠΛΕΞ" ΕΛΕΓΑΝ "ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ" ΕΙΜΑΙ. ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΤΟ  ΓΥΦΤΟΣ-ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ-ΡΟΜΑ ΠΟΥΣΤΗΣ-ΛΕΣΒΙΑ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ, (ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ,,,"ΓΚΕΙ"), ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, (Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΙΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ).
ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ (ΟΥΑΑΑΑΑΑΟΥ Ε… Κ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ…ΤΟ ΠΑΙΔΙ
ΠΟΥ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΧΕΙ ΚΑΙ ΔΩ ΕΙΝΑΙ  Π Ο Λ Λ Α  ΤΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ… Η "ΕΠΙΣΤΗΜΗ"ΛΕΕΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ DNA…. ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ...ΦΥΣΗ ΝΑ ΝΑΙ "ΓΚΕΥ";;; ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ DNA;;;;;


Η   ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΓΙΝΕ "ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ" Ή ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ, ΟΙ "ΔΥΣΚΟΛΕΣ"ΛΕΞΕΙΣ "ΕΝΟΧΛΟΥΝ"ΤΗΝ ΝΤΠ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ Κ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 

Η ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΖΑ = ΚΙΜΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ… Ο ΚΙΜΑΣ… "ΠΛΑΘΕΤΑΙ" (ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ) ΣΕ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΘΕΣ...