Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!
1η σελίδα
τελευταία σελίδαΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σε δύο μήνες δεν θα έχουμε να δώσουμε ούτε... αντίδωρο (24 Οκτ 2012 το άρθρο)

Ένα βήμα πριν την πτώχευση είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος αποκάλυψε πως τα διαθέσιμα της Εκκλησίας φθάνουν για τη μισθοδοσία μόνο των επομένων δύο μηνών.

«Η Εκκλησία μας μετά από δυο μήνες δεν θα έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους και αν δεν βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι», ανέφερε μιλώντας στην TV100. 

Σύμφωνα με το religiousnews.gr, είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει δημόσια πως ούτε λίγο ούτε πολύ, τα ταμεία της Εκκλησίας άδειασαν. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απέδωσε την υστέρηση εσόδων, στα ξενοίκιαστα κτίρια, στα νοικιασμένα που δεν πληρώνουν και στις μετοχές της Εκκλησίας που όπως χαρακτηριστικά είπε οι τράπεζες εξαφάνισαν.

«Ποια διαμερίσματα όταν είναι όλα ξενοίκιαστα, ποια μισθώματα όταν όλα είναι απλήρωτα, ποια μερίσματα από τις τράπεζες, που πήραν ότι μετοχές υπήρχαν και εξαφάνισαν όλη την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σημείωσε δε πως όλα όσα ακούγονται περί τεράστιας περιουσίας της Εκκλησίας «είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι αυτό και το τραγικό είναι ότι ενώ έχουν δοθεί απαντήσεις επί απαντήσεων όλοι κάνουν ότι το αγνοούν».

«Εγώ τι πρέπει να κάνω; Να κάνω αυτό που μου ζητάνε οι άλλοι χωρίς να το πιστεύω ή να κάνω αυτό που πιστεύω ότι θα φέρει καρπό. Εγώ δεν ήρθα για να αντιγράψω κάποιον άλλο εγώ ήρθα να εργασθώ με τον τρόπο που νομίζω ότι πρέπει να εργασθεί ένας Αρχιεπίσκοπος» κατέληξε.
***

(27 Οκτ 2012 το άρθρο) 
Την ίδια στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλώνει ότι η Εκκλησία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις και να κηρύξει στάση πληρωμών, έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για αγορά πολυτελών εκκλησιαστικών αντικειμένων, όπως σταυροί, αρχιερατικές ράβδοι κ.α. 
  
α΄. Τα εγκόλπια και οι σταυροί θα είναι ασημένια 925ο, επίχρυσα ή επιπλατινωμένα.
β΄. Οι λίθοι πού θα επικολληθούν θα είναι «ζιργκόν», ευρωπαϊκής κοπής (brilliant cut), χρώματος λευκού, κεχριμπαρί, σμαραγδί, ροδί και άκουα μαρίνα, όπως εμφαίνεται εις τα σχέδια και ανάλογα εκάστοτε θα ζητηθούν.
γ΄. Τα σμάλτα των εγκολπίων θα είναι αρίστης ποιότητος.
ε΄. Τα εγκόλπια θα συνοδεύονται με αργυράν αλυσίδα, επίχρυσον ή
επιπλατυνωμένην, βάρους τουλάχιστον 50gr.
ζ΄. Τα εγκόλπια θα είναι τοποθετημένα εντός βελούδινης κασετίνας,
χρώματος αντιστοίχου προς τούς εγχρώμους λίθους τούτων.