Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ

Σε παγκόσμια μετάδοση, με τη φωτογραφία του να φιγουράρει σε πάρα πολλές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, ως το νέο σύμβολο της «ανατροπής», ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, έλαβε όρκο ως κοινός άθεος. Η άρνηση του Θεού, κάνει περιττή την οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τις προθέσεις του ανθρώπου αυτού με την Ορθοδοξία. Κάποιος που αρνείται την ύπαρξη του Θεού, πώς θα μπορέσει να προσεγγίσει την πίστη και τα έργα των Χριστιανών; Μας προϊδεάζει για πολλά δεινά η άρνηση αυτή.

Πρώτα απ΄ όλα, η προβολή τέτοιων πεποιθήσεων σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, συμβάλλει ώστε να μεταδοθεί – ειδικά στους νέους – ότι η Ορθοδοξία είναι απλά μια «φιλοσοφική» και πάντως ουδαμώς απαραίτητη πίστη, την οποία μπορεί κανείς κάλλιστα να στερείται, και αυτό να τον οδηγεί στα ανώτατα αξιώματα διοίκησης και χάραξη της ιστορίας του έθνους μας. Συμπληρωματικά, ο άνθρωπος που κατάφερε να συγκεράσει ανομοιογενείς ομάδες πολιτευτών και ψηφοφόρων σε ένα λαοπρόβλητο μόρφωμα – που συνεπαγόμενα θα αποκτούσε πλειοψηφία, αφού συμπεριλαμβάνει ένα τόσο μεγάλο αριθμό αντιλήψεων και στρατηγικών, που συχνά συγκρούονται μεταξύ τους.

Περιμένουμε να δούμε – μάταια ; - κάποιο λόγο ή ενέργεια που θα στηρίζει την μοναδική και απόλυτη, ως Θεόπνευστη στάση ζωής, την Ορθοδοξία. Ο κος Τσίπρας έσπευσε με μερικές κινήσεις να δηλώσει την ανοχή του και την αναγνώριση της ύπαρξης της Ελληνικής Εκκλησίας – όχι όμως της Ορθοδοξίας αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε την πρώτη μέρα των νέων του καθηκόντων ότι δεν αποτελεί μέλος της, ούτε σκοπεύει να την προσεγγίσει. Ταυτόχρονα δε, έκανε γνωστό όσο το δυνατόν περισσότερο και παντού, τον πλήρη διαχωρισμό των αξιών που πρεσβεύει από την Ορθοδοξία. Ο όρκος δε που έλαβε, μπορεί να ευσταθεί νομικά, αλλά διορίζει τον εαυτό του ως μοναδικό μάρτυρα για τον όρκο αυτό και μοναδικό κριτή.

Σας θυμίζουν τίποτα αυτά; Όχι πάντως το Φως του Ευαγγελίου και σίγουρα όχι τον Λόγο της Αγάπης. Αντίθετα, η προσκόλληση στο δόγμα της «Νέας Τάξης», ας μας κάνει όλους να γρηγορούμε, γιατί σε ένα Χριστιανό δεν χωρεί φόβος. Καλή Ανάσταση.



Διάπλους.