Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Διάπλους.


Στους μπερδεμένους καιρούς που ζούμε, η Ευρώπη ζει τους δικούς της «Δίδυμους Πύργους» - ταφόπλακα, που επηρεάζουν το πλέον σημαντικό της και πιθανά μοναδικό της περιουσιακό στοιχείο, το νόμισμά της: το Ευρώ. Το Περλ Χάρμπορ, που συνέβη χθες με το απότομο και ανέλπιστο – αν και από πολλούς αναμενόμενο – γεγονός ανατίμησης του Ελβετικού Φράγκου κατά 20 % (στη  αγορά η διακύμανση έφτασε το 30 %), καταδεικνύει την πραγματική και άσκημη εικόνα της σημερινής κατάστασης της Ευρώπης.

Κατά μια ειρωνεία, δεκαπέντε χρόνια και δεκαπέντε μέρες μετά την είσοδο του Ευρώ, χρειάστηκε μια απότομη ανατίμηση ενός λιμνάζοντος μη-EE νομίσματος, για να δείξει την πραγματική ανικανότητα του Ευρώ να αντιδράσει για να προστατέψει τον εαυτό του. Πίσω από αυτή την εικόνα, μια καταρρακωμένη από χρέη νέα γενιά, χωρίς σοβαρή αναπτυξιακή προοπτική, μια γενιά απεγνωσμένη και πληγωμένη που αναζητά την τύχη της στις ουρές του ΟΑΕΔ σε πολλά κράτη (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, κπλ), μια γενιά που με βιασμό μεγαλώνει τα όνειρα και τις προσπάθειές της μέσα σε καταναγκασμό πληρωμής του χρέους για τιε επόμενες δεκαετίες. Μια ξενιτεμένη γενιά.


Να, μια Ευρώπη με πλήρη εξάρτηση από εξωτερικές πηγές πρώτων υλών (π.χ. φυσικό αέριο, ανεπάρκεια βασικών τροφίμων), απο-βιομηχανοποιημένη σε μεγάλο βαθμό, θα ζήσει αυτό που έσπειρε: Χάος.
  
Η πρόδηλη πλέον ενοχοποίηση του Ισλάμ και στην "πολιτισμένη" Ευρώπη, που τώρα θα στέλνει (;;;!!) στρατό στις Ισλαμικές χώρες για να απαντήσει σε χτυπήματα στο δικό της έδαφος - με σύμφωνο τον "χριστιανικό" λαό, δεν είναι τυχαία για τον χρόνο που επιλέχθηκε και μοιάζει με κίνηση σε σκακιέρα. Και η κίνηση είναι ένα μεγάλο Ροκέ, που μπορεί να ακολουθεί μια προσεκτική Σικελική άμυνα.

Τελευταία, διαβάζοντας το βιβλίο του Κίσινγκερ (ανώτατος αξιωματούχος της παγκόσμιας κυβέρνησης, ανακατωμένος στα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μετά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο - πόλεμος Ισραήλ, Κύπρος, Σερβία, Ιράκ, Κεντρική Αμερική, κλπ. - "αρχιερέας" (κι όποιος κατάλαβε... – α, και Εβραίος), αναφέρεται σε Ισλαμικά κράτη ως μοντέλα (δική μου ερμηνεία) υποταγμένου λαού και πνευματικά ευνουχισμένου (και κατά την άποψή μου απόλυτα πλανημένου), ενός κόσμου που δεν ζει σε ένα "σήμερα" αλλά στην υποταγή (μετάφραση της λέξης "Ισλάμ" είναι "υποταγή), προσμονή ενός μαρτυρικού τέλους με σκοπό την εξολόθρευση του διαφορετικού και της ανθρωπιάς. Αντί για "Je suis Charlie" μου έρχεται επίσης να αναφωνήσω "Όλος ο κόσμος έγινε υποταγή". Η υποταγή δεν έχει πια πατρίδα, θρησκεία, αρχή, τέλος. Είναι σαν την ομίχλη. Έχει αναμειχθεί με τον αέρα σε όλο τον πλανήτη και διαβρώνει ό,τι σημαντικό έρχεται σε επαφή. 

Σκέφτομαι ότι πολλοί θα μπήκαν στον πειρασμό να τραβήξουν καταθέσεις από Ελληνικές τράπεζες λόγω του "Τσίπρα". Το θέμα δεν είναι να κρατάς τα Ευρώ στη πηγάδι ή στο στρώμα. Είναι ότι σε κάθε περίπτωση κρατάς αέρα κοπανιστό. Σε έξι μήνες τα χαρτάκια αυτά μπορεί να αξίζουν κλάσμα της σημερινής τους αξίας. Μικρό κλάσμα. Τώρα ο κος. Ντράγκι (ο κος. "Γενικός" της ΕΚΤ) θα μπορεί να "τυπώνει χρήμα", αντί να περικόπτει το γελοία υπερβολικό χρέος μεταξύ των κρατών, αφήνοντας χώρο για ανάπτυξη. Αντί να κινητοποιεί τις δυνάμεις των νέων και της καινοτομίας, ως στρατηγική επαναφοράς (resilience), με βάση γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Προσέξτε ! Χωρίς να εγκριθεί από τα Κοινοβούλια των χωρών ! (Τόση Δημοκρατία !!!) Δεν θα φταίει ο Σύριζα, ή ο μύριζα, ή ο ξύριζα ή όποιος άλλος.  Δεν θα υπάρχει φταίχτης ορατός. Για το ότι έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και αντίστοιχα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα Γης ακαλλιέργητα, δεν ξέρει κανείς νεώτερος των εξήντα ετών πως αρμέξουν μια κατσίκα και τι τρώει μια κατσίκα, πώς φτιάχνεται το ψωμί και πότε φυτεύουν τις πατάτες, φταίμε εμείς. Ο καθένας μας.

Να σταματήσουμε να νιώθουμε το "σπίτι" της Ευρώπης. Μόνο με τα νύχια μας θα ξυστούμε και με αλληλοβοήθεια. "Θα" διαπραγματευτούμε, "θα" έρθουν επενδύσεις, "θα" παρατείνουμε το χρέος (θα το κάνουμε άπειρη ράντα δηλαδή...), "θα" πάρουμε μια λίγο καλύτερη σύνταξη, "θα", "θα", "θα".... Ήμουνα νιός και γέρασα με την ατάκα του 'σχωρεμένου του Κωνσταντάρα "Θα σας εξαφανίσωμεν". Ώπερ και εγένετο.

Δεν έχω πια αυταπάτες. Ο αρχηγός μου δεν είναι ο Τσίπρας ή ο Ντράγκι ή ο Ομπάμα, ή το Ευρώ, ή το νέο "όπλο" το Ελβετικό Φράγκο. Ο αρχηγός μου είναι ο Χριστός. Αδέρφια είμαστε και πρέπει να μονιάσουμε για να τη βγάλουμε. Μακριά από ανούσια κόμματα Ισλάμ (υποταγής) και ασύδοτα θολές ηγεσίες που ουδέποτε είπαν μια κουβέντα αλήθειας στον κόσμο. Απλά πράγματα.


Το παγκόσμιο σύστημα, δια μέσω του Πάπα, αναφώνησε ότι είναι "απαράδεκτο" μια θρησκεία να στηρίζεται στον αφανισμό, αλλά πάντως, πρέπει να "σεβόμεθα όλας τας θρησκείας" - και πρώτες, πρώτες της υποταγής (Ισλάμ). Κατά τα άλλα επισκέπτεται τώρα Μουσουλμανικές χώρες (Ταϋλάνδη) και πριν λίγο καιρό την μουσουλμανική Τουρκία (άλλο show από εκεί !). Δεν είναι όμως μόνον ο (αιρετικός) Πάπας. Και ο (αποστάτης) Πατριάρχης Βαρθολομαίος ακολουθεί αγαστή υποταγή και σύμπνοια τόσο με τους Μουσουλμάνους όσο και με τους ταλμουδιστές Εβραίους. Και οι αντιδράσεις στα πρόσφατα γεγονότα στην Γαλλία και αλλού, μάλλον χλιαρές ήταν, αντί να είναι αφοριστικές και να καταδεικνύουν τον αποτροπιαστικό τους χαρακτήρα.