Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΕΝ ΒΟΥΝΕΝΟΙΣ

Μέγα θαύμα έγινε πριν λίγες ημέρες στο προσκύνημα του Αγίου Νικολάου «εν βουνένοις», στο χωριό Βούνενα της Θεσσαλίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το αίμα του αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις βγαίνει μέσα από τα δέντρα, στα οποία είχαν κρεμάσει οι Άβαροι τον Άγιο μαζί με 12 άλλους Νεομάρτυρες το 720 μ.Χ. Εντός του ναού βρίσκεται το κενοτάφιο του Οσιομάρτυρα Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις, καθώς και τεμάχιο του ιερού του λειψάνου. Στη μνήμη του Αγίου, που τιμάται με λαμπρότητα στις 9 Μαΐου, συγκεντρώνεται πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα.

Διήγησις του θαύματος που έγινε προ ολίγων ημερών:

Ορθόδοξος Μοναχός του Πατρίου Εορτολογίου – από ευλάβεια δεν θα αποκαλύψουμε το όνομά του – πήγε να προσκυνήσει μαζί με άλλους πιστούς λαϊκούς στο προσκύνημα. Ζήτησε από τους εκεί ιερωμένους λίγο αίμα του Αγίου. Αυτοί του είπαν ότι τα δέντρα έχουν πολλούς μήνες να βγάλουν αίμα και ότι δεν έχουν να του δώσουν. Τότε ζήτησε την άδεια να κάνει Παράκληση στον ιερό αυτό τόπο, η οποία και του δόθηκε.

Ο Ορθόδοξος Μοναχός αδερφός μας εν Χριστώ με το που ξεκίνησε λέγοντας την πρώτη λέξη «ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ…» ένιωσε κάτι σαν μικρό σεισμό κάτω στη γη από τα πόδια του και τα πόδια του έτρεμαν από το κούνημα. Όλα τα δέντρα αμέσως ξεκίνησαν να τρέχουν αίμα άφθονο!!! Όλοι έτρεξαν αμέσως και θαύμασαν την Χάρη του Αγίου που έδωσε σημείο τέτοιο! Οι εκεί ιερείς γέμισαν πάνω από 40 νταμιτζάνες αίμα και όλοι μιλούν για το μέγα θαύμα που έγινε!


Ελογητς Θες μν, πντοτε, νν καὶ ἀεκαες τος αἰῶνας τν αἰώνων