Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ


Πολέμιοι της Ορθοδοξίας δεν είναι μόνο οι Τσίπρας, Φίλης, Γαβρόγλου…
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 εξεδόθη ψήφισμα της Διορθοδόξου κληρικολαϊκής συνάξεως καταδίκης του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης “Ενωμένοι τοις Αγίοις Πατράσι”, από τους Αγιορείτες Πατέρες! Το ψήφισμα εξεδόθη με το πέρας της επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα στον πολυχώρο NOUVELLE (7ο χλμ Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου)!

Επειδή πιστεύουμε, πως όπου και να ψάξετε θα είναι πολύ δύσκολο να το βρείτε δημοσιευμένο αυτό το ψήφισμα, γι΄ αυτό εμείς προκειμένου να λάβουν γνώση του ψηφίσματος όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες – πιστοί, τολμούμε και το δημοσιεύουμε! Για να αντιληφθείτε όλοι, τι ακριβώς σημαίνει Οικουμενισμός και ποιοι είναι οι δόλιοι υποστηρικτές του!



Στο κείμενο αυτό από ότι θα διαπιστώσετε, αποκηρύσσεται το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ως αιρετικό, και για το οποίο εμείς έχουμε πολλάκις αναφερθεί στον ύποπτο ρόλο της ύπαρξής του! Στο οποίο ως ιδρυτικά μέλη συμπεριλαμβάνεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου! Στο οποίο συμμετέχουν Προτεσταντικές Εκκλησίες (Αγγλικανική), Λουθηρανικές, Μεθοδικές, Μεταρρυθμισμένες, Βαπτιστικές, Πεντηκοστιανές, Παλαιοκαθολικές, Ρωμαιοκαθολικές!
Ένας πραγματικός Οικουμενικός αχταρμάς!

Ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση!
Ο πιστός λαός του Θεού είναι αυτός, ο οποίος διαχρονικά διαφυλάσσει την ακεραιότητα της πίστεως και των δογμάτων. Είναι αυτός, που αποδέχεται ή απορρίπτει τις γενόμενες συνόδους.
Γι΄ αυτόν το λόγο, ως πιστά μέλη της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού και επόμενοι τοις αγίοις Πατράσι:

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τον Οικουμενισμό, τον διαχριστιανικό και διαθρησκειακό συγκρητισμό ως παναίρεση, κατά τον εύστοχο χαρακτηρισμό του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και άλλων Αγίων Γερόντων και επιφανών θεολόγων!

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών είναι αίρεση!

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ως Παγκόσμιο Συμβούλιο αιρέσεων και διακηρύσσουμε ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Σωτήρας και Λυτρωτής, δεν υπάρχει πουθενά αλλού η σωτηρία και ότι η Εκκλησία την οποία ίδρυσε, η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία ταυτίζεται με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκτός αυτής όλα τα άλλα είναι πλάνη του Σατανά, αιρέσεις και σχίσματα!

Ψευδοσύνοδος, η “Σύνοδος” της Κρήτης! 

Δεν αποδεχόμαστε την γενομένη σύνοδο εν τη νήσω Κρήτη και την απορρίπτουμε ως ψευδοσύνοδο, διότι νομιμοποιεί ως εκκλησιαστική διδασκαλία πλέον, την αίρεση του Οικουμενισμού και τα παρελκόμενα αυτής, δηλαδή την Μεταπατερική  και Βαπτισματική θεολογία, την θεωρία περί προσώπου και περί πρωτείου εις την Εκκλησία και εις την Αγία Τριάδα (του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου Ζηζιούλα), καταλύει τον Συνοδικό Θεσμό, νομιμοποιεί τις αιρέσεις ως “Εκκλησίες” έχοντας την αυτήν χάριν με την Ορθόδοξη Εκκλησία, καταλύει τη νηστεία, καταργεί κανόνες Οικουμενικών Συνόδων, αποδέχεται και νομιμοποιεί τα “άθεσμα συνοικέσια”, τουτέστιν του μεικτούς γάμους!

Αιρετικός ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος!

Κατόπιν όλων τούτων!
Διακόπτουμε την κοινωνία με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, ως τον κύριο εμπνευστή της Συνόδου, εκφραστή και κήρυκα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού και με τους επισκόπους που αποδέχονται τη σύνοδο της Κρήτης ως Ορθόδοξη! Κάνουμε χρήση του 10ου και 31ου εκ των Αποστολικών Κανόνων, του 2ου της Συνόδου της Αντιοχείας, του 33ου της Συνόδου στη Λαοδικεία, καθώς και του 15ου της πρωτοδευτέρας Συνόδου επί Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, ακολουθώντας κατά πάντα τους Αγίους Πατέρες, στην διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία των αναφυομένων αιρέσεων!

Είμαστε συνοδοιπόροι και συναγωνιστές με όλους τους ιερείς, μοναχούς και λαϊκούς που έκοψαν το μνημόσυνο των πατριαρχών και επισκόπων τους που υποστηρίζουν τον Οικουμενισμό και δεν καταδικάζουν την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, και περιμένουμε και τους άλλους αδελφούς μας με ορθόδοξο φρόνημα, αφού ωριμάσει μέσα τους ο καρπός της ομολογίας και της αντίστασης, να ακολουθήσουν, διακόπτοντας και αυτοί το μνημόσυνο των αιρετικών οικουμενιστών!

Να συγκροτηθεί Ορθόδοξη Σύνοδος!

Ως εκ τούτων, ζητάμε από τους απανταχού Επισκόπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας:
Να συγκροτηθεί Ορθόδοξη Σύνοδος καταδίκης των ανωτέρω εκτεθέντων, προς αποφυγή σχισμάτων και διαιρέσεων των πιστών.
Διευκρινίζεται δε προς πάντας, ότι ο διεξαγόμενος εκκλησιαστικός αγώνας έχει σωτηριολογικό χαρακτήρα, με τον οποίο εμμένουμε πιστοί στην εκκλησιολογία της ορθοδόξου παραδόσεως και ένεκα τούτου, εντός του Σώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Δεν μνημονεύουμε έτερον επίσκοπο, δεν προβαίνουμε σε σύσταση άλλης “εκκλησίας”, άπαγε της βλασφημίας, ούτε προσχωρούμε σε καμιά παράταξη. Μένουμε απλά ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Μένουμε πιστοί στο Σύμβολο της Ορθοδόξου πίστεως και ομολογούμε ό,τι παραλάβαμε, τη διαχρονική αγιοπατερική σωτήριο αλήθεια. Ό,τι άλλο κυκλοφορήσει εις βάρος μας θα αποτελεί μια, δαιμονικής έμπνευσης, συκοφαντία!

Τέλος, επόμενοι τοις αγίοις πατράσι, επαναλαμβάνουμε και εμείς σήμερον τον όρο της 7ης Οικουμενικής Συνόδου και λέγομεν:
“Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν, οι Διδάσκαλοι ως εδογμάτισαν, η Οικουμένη ως συμπεφώνηκεν, η χάρις ως έλαμψεν, η αλήθεια ως αποδέδεικται, το ψεύδος ως απελήλαται, η σοφία ως επαρρησιάσατο, ο Χριστός ως εβράβευσεν, ούτω φρονούμεν, ούτω λαλούμεν, ούτω κηρύσσομεν Χριστόν τον αληθινόν Θεόν ημών”!

Πολέμιοι της Ορθοδοξίας δεν είναι μόνο οι Τσίπρας, Φίλης, Γαβρόγλου…
Από όσα λοιπόν, αναφέρουν στο ψήφισμα οι Αγιορείτες Πατέρες, πολέμιοι της Ορθοδοξίας δεν είναι μόνο οι Τσίπρας, Φίλης, Γαβρόγλου κα, αλλά και όσοι προϋπήρξαν αυτών!
Όπως προεξέχοντος, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου!


http://katohika.gr