Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΠΟΙΟΙ; Ο ΤΟΥΡΚΟΙ ΡΕ!!!

ΗΘΕΛΑΝ  Π-Ο-Λ-Λ-Α  ΑΙΟΛΙΚΑ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ!
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑ, ΤΩΡΑ, ΑΠΑΝΩΤΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ…

ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ (ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ, ΦΥΣΙΚΑ) ΠΛΑΚΑ:
("ΦΩΝΑΞΤΕ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ!¨"..)

Υπάρχει η παροιμια που λεει "ειπαν της γριας να χεσει κι αυτη πηγε και ξεκωλιαστηκε"...Και δεν υπάρχει πιο ταιριαστη για να περιγραψει το τωρινο χάλι του δικτυου της Αυστραλιας...

Αλλα ας παρουμε τα πραγματα, απο την αρχη...
Η Αυστραλιά ειναι τιγκα στον ανθρακα.
Ειναι ομως τιγκα και στα πράσινα λαμόγια.
Τα οποια λαμογια, σε ανυποπτο χρονο, ειχαν "ψησει" (με ή χωρις μιζες, αγνωστο...) τις κυβερνησεις οτι "η εποχη του ανθρακα τελειώνει...Θα πληρώνουμε, καποτε, τοσο υπερογκους φορους ανθρακα που δεν θα συμφερει να κανουμε ηλεκτροπαραγωγή απο αυτον".
(Μηπως σας θυμιζει αυτο κατι απο τα δικα μας; Που καποια πρακτορακια διεδιδαν οτι τα δικαιώματα εκπομπων διοξειδιου θα ξεπερασουν τα 50 ευρω τον τονο, αρα να κλεισουμε τα ορυχεια λιγνιτη και να βαλουμε ανεμογεννητριες;;; Ε, κατι τετοιο, τελος παντων...Ασχετα με το αν, σημερα, η διαπραγματευση "δικαιωματων" μολις και περναει το "ταλληρο/τονο" - και δεν προβλεπεται να ανεβει αλλο).



Και καπως ετσι, η νοτιοανατολικη Αυστραλια γεμισε αιολικα και χοντροκονομησαν οσοι τα πουλησαν...
Και με τις ταριφες, χοντροκονομησαν κι οσοι τα εγκατεστησαν...
Χοντροκονομησαν κι οι "καλωδιαδες" που γεμισαν το συμπαν με δικτυα μεταφορας καθώς περασαν την αποψη "θα απλωθουμε σε τοσο μεγαλη εκταση ετσι ωστε αν καπου σταματησει να φυσαει, καπου αλλου θα συνεχισει να φυσαει και θα μεταφερουμε το ρευμα περα-δωθε ωστε το δικτυο να ειναι ισορροπημενο".

Μιλαμε για εκατονταδες δις, στην καμπουρα του καταναλωτη. Μονο που, ετσι που τα καταφεραν, δεν συμφερει πια εκει να κανει καποιος επεξεργασια βωξιτη, για να βγαλει αλουμινιο - για παραδειγμα...Ο βωξιτης απο τους αντιποδες φορτωνεται σε πλοια και μεταφερεται στην ισλανδια.

Και οπως ηταν φυσικο, αρχισαν τα απανωτα μπλακ-αουτ (κατι σε "Ροδο", δηλαδη - αλλα σε απειρως μεγαλυτερη κλιμακα) λογω στοχαστικοτητας της αποδοσης των αιολικών και της αδυναμιας του δικτυου να υλοποιησει το ηλιθιο σχεδιο της μεταφορας ενεργειας γυρω-γυρω για να μπαλωνονται οι τυχαιες τρυπες. Μπαχαλο, γενικώς, μεχρι που βγηκε ο πρωθυπουργος και δηλωσε "πιαστηκαμε μαλακες (με αλλο λογια...) και τα αιολικα μας κατεστρεψαν το Δικτυο"...

Φυσικα δεν μπορουν να ξηλώσουν τωρα τα αιολικα. . Ουτε να "μπουμπουνισουν στο φουλ" τα καρβουνα ξανα, για να εξασφαλισουν αξιοπρεπη "ισχυ βασης" - θα ειχαν τεραστιες απορριψεις.

Οποτε, μια ηταν η λύση:
Μια και βρεθηκαν μεχρι τον λαιμο στα σκατα, να ξαναβαλουν βαθια το χερι στην τσεπη και να αποκτησουν "στρεφομενη αδρανεια"...Κοντολογις, να γεμισουν τον τοπο με σταθμους ηλεκτροπαραγωγης με φυσικο αέριο - μεσω ευελικτων στροβιλων αυξομειούμενης αποδοσης (Αυτο που εχουμε αρχισει να κανουμε τωρα και στην Ελλαδα,..Μην ρωτατε ποιος ωφελειται - ειναι πολλα τα λεφτα, Αρη...)

Το κακο, βεβαια, με τους "ευελικτους" σταθμους φυσικου αεριου ειναι οτι τον περισσοτερο χρονο "μισοδουλευουν λιγο πανω απο το ρελαντι" - αρα εκτος του φασματος 'αποδοτικης λειτουργειας".τους..Απλώς καινε αυξημενο αεριο για να γυριζουν μισοπαραγοντας μπαλωματα και να στελνουν τον φουσκωμενο λογαριασμο στον Διαχρονικο Μαλάκα: Τον καταναλωτη...
(Που απο κει που ζουσε σε μια ενεργειακα αυτονομη χωρα, τον καταντησαν πρεζονι του εισαγομενου φυσικου αεριου)

Το θεμα ειναι οτι οσονουπω ερχεται χειμωνας εκει κατω και οι απαιτουμενοι σταθμοι ΦΑ, δεν ειναι ετοιμοι...Μαυρα μαντατα για μαυρα σκοταδια, δηλαδη, ειτε φυσαει δυνατα ειτε δεν φυσαει καθολου. (Με τους ενδιαμεσης εντασης - και κατανεμημενους σε μεγαλη εκταση- αερηδες, δεν υπαρχουν μεγαλα προβληματα)

Και καπου εκει, εμφανιζονται οι Τουρκοι.
Ποιοι; Οι Τουρκοι, ρε!
Που δεν εχουν αιολικα, που δεν ασχολουνται με πρασινες αμερικανιές, που δεν εχουν σοβαρο εμπορικο στολο αλλα εχουν μυαλο.

Και λενε στους Αυστραλους:
"...Εχουμε φτιαξει πλωτες μοναδες ηλεκτροπαραγωγης, με φυσικο αεριο, με υγροποιημενο ΦΑ, με πετρελαιο, με ο,τι τραβαει η ψυχη σας...Πειτε μας ποσα να σας στειλουμε και που να τα παρκαρουμε, σε ποια παραλιακα σημεια του δικτυου σας για να τα βαλουμε στην πριζα και να σας σωσουμε..."

Οι Τουρκοι, ρε...
Στους Αυστραλους, ρε...

http://www.adelaidenow.com.au/news/south-australia/turkish-firm-proposes-shipbased-power-station-for-port-adelaide/news-story/3eb28dde25e69d6cfca3c0fff53838ad



Δ.Χοϊδας (19-6-2017)