Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΙΕΡΕΑΣ ΦΤΩΧΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ! (βίντεο)


Με δάκρυα στα μάτια  ο π.Φώτιος, ιερέας, ενός μικρού χωριού της Μακεδονίας μας που υπάγεται στην μητρόπολη Σιδηροκάστρου, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα, Κυριακή 18/6/2017, την ΔΙΑΚΟΠΗ μνημόνευσης του επισκόπου του, με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξης της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης.
Μέσα στην εκκλησία το κλίμα ήταν απίστευτα συγκινητικό.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να επισημάνουμε ότι ο ευλαβής ιερέας μεγαλώνει μόνος του τα 2 ανήλικα παιδιά του, ότι υποφέρει εδώ και πολλά χρόνια από σοβαρά προβλήματα υγείας, ότι ζει φτωχικά σε σπιτάκι που του παραχώρησε ο τοπικός Δήμος και δεν έχει ακόμη ξεπληρώσει τις δόσεις από το αυτοκίνητο που έχει, κι όμως πήρε αυτή την μεγάλη απόφαση, εμπιστευόμενος τον Θεό και όχι την κοσμική «λογική».



Ο ίδιος τους βεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ενορία του και το ποίμνιο του, παρά μόνον αν τον υποχρεώσουν και τον ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ από αυτή, αλλά ακόμη και τότε έχει όλα τα ονόματα των ενοριτών του και δεν θα πάψει να τους μνημονεύει έναν έναν. Μέσα στον ναό του χωριού υπήρχε και μικρό τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά Κριμαίας.

Τους ενημέρωσε ακόμη ότι με τη βοήθεια του Θεού βρέθηκε ένα (ιδιωτικό) παρεκκλήσιο στην περιοχή, που αγοράστηκε με χρήματα πιστών και αν του απαγορεύσουν να λειτουργεί (όπως έκαναν παρανόμως κάποιοι μητροπολίτες προς ιερωμένους που διέκοψαν την μνημόνευση τους), αυτός δεν θα δεχθεί την παράνομη (σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες) απόφαση, δεν θα εγκαταλείψει τους πιστούς και θα συνεχίσει να λειτουργεί εκεί.

Μαζί με τον ηρωικό ιερέα υπέγραψαν τηνδιακοιπή μνημοσύνοι  οι  : Σαλονικίδης Κωνσταντίνος, Ιεροψάλτης, Παρασκευόπουλος Θεοφάνης, Επίτροπος του ιερού ναού και Μαυρίδης Βασίλειος, Θεολόγος





Πηγή : Ο Παιδαγωγός.