Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Η ΝΕΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

απόσπασμα από το άρθρο “Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ραντεβού με την ιστορία... ή μήπως μοιραία συνάντηση μ’ αυτήν;


"...Κάπου εδώ τελειώνουν τα "άκομψα" και αρχίζουν τα επικίνδυνα "φάουλ". Αφού λοιπόν τους "έπεισε" όλους για την "αριστεροσύνη" του (Τσίπρας), ξεκίνησε για το γραφείο του, όπου θα συνέθετε την πρώτη "αριστερή" κυβέρνηση στην ιστορία. Δυστυχώς γι' αυτόν ο χρόνος δεν τον βοήθησε ...Ο χρόνος, και ο "βιαστικός" Βαρουφάκης.
Πριν καν αποκαλύψει τη σύνθεση της κυβέρνησής τους και τον "προσανατολισμό" της στο θέμα της οικονομίας, που είναι η φλέγουσα προτεραιότητά της, τον "πρόλαβε" ο Βαρουφάκης. Πριν καν αποκαλύψει ο ίδιος, ως Πρόεδρος της κυβέρνησης, τι μέλλει γενέσθαι στο μέγα θέμα τής διαπραγμάτευσης του χρέους, τον "πρόλαβε" ο Βαρουφάκης. Πριν καν αποφασίσει ο ίδιος το πόσο θα τραβήξει την "αγωνία" των δανειστών, "πρόλαβε" ο Βαρουφάκης να τους καθησυχάσει.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος - του περιβάλλοντος Παπανδρέου, αλλά και των τοκογλύφων τύπου Σόρος - είναι αυτός, ο οποίος "απάντησε" στους εγκληματίες τής Ένωσης πολύ πριν πάρει "θέση" η κυβέρνηση και ο ηγέτης της. Προφανώς αντιλήφθηκε την αγωνία τους και αποφάσισε μόνος του να τους γλιτώσει λίγο χρόνο, εφόσον ο Τσίπρας καθυστερούσε και τους κρατούσε σε αγωνία. Μόνος του λοιπόν - και πολύ πριν από τον πρώτο "αριστερό" Πρωθυπουργό τής χώρας - απάντησε για λογαριασμό τής πρώτης "αριστερής" κυβέρνησης, υποκαθιστώντας τον ...Απάντησε συνολικά και άρα έχοντας γνώση σε ποιους απευθύνεται η καθησυχαστική απάντησή του: ..."Δεν θα επιδιώξουμε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη", είπε, ελάχιστες ώρες μετά την εκλογική νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ και πολύ πριν οριστεί επισήμως ως ο νέος Υπουργός Οικονομικών.


Εύλογες δεν είναι οι απορίες μας; Έχει μήπως ο Βαρουφάκης κάποιο κληρονομικό "χάρισμα", που το πήρε από τον πατέρα του, ο οποίος τυγχάνει μεγαλουπάλληλος των Αγγελοπουλαίων; Πώς φερόταν σαν να είναι Υπουργός Οικονομικών, πριν ανακοινωθεί κάτι τέτοιο αρμοδίως; Με ποια δικαιοδοσία και ως τι ακριβώς έστειλε διαβεβαιώσεις; Εφόσον δεν είχε κάποιο κυβερνητικό πόστο, μιλούσε σαν κομματικός παράγοντας; Έχει κάποιον θεσμικό ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ; Έχει αναλάβει υπεύθυνος κάποιου τομέα τού κόμματος, ώστε να μιλάει ως ειδικός; Για ποιον λόγο παραμονές μιας διαπραγμάτευσης αποκαλύπτει τα "όριά" του; Είναι γι' αυτόν τόσο άσχημη και κατακριτέα η έννοια της αντιπαράθεσης;

Αν, ως "αριστερός" υπουργός, δεν έρθεις τώρα σε αντιπαράθεση, που η Ελλάδα αργοπεθαίνει και προκειμένου να τη σώσεις, πότε θα το κάνεις; Σε μια Ελλάδα, η οποία πραγματικά βρίσκεται σε κατάσταση "σήψης", δεν πρέπει να γίνει μια κάποια αντιπαράθεση με τους δυνάστες της; Γιατί να βιαστεί κάποιος να αποκαλύψει ότι δεν προτίθεται να αντιπαρατεθεί με κανέναν; Σε τι διαφέρει ο σημερινός πειθήνιος Βαρουφάκης από έναν υπουργό τού Τσολάκογλου, ο οποίος έστελνε επιστολές συμπάθειας στον Χίτλερ και βέβαια απέφευγε την "αντιπαράθεση"; Σε τι διαφέρει από έναν δωσίλογο, που μόνον ο Μητσοτάκης θα τον χαρακτήριζε σαν ρεαλιστή "πατριώτη";

Ταυτόχρονα - και φαινομενικά παντελώς αυθαίρετα - αλλάζει μόνος του το σύνολο της πολιτικής ενός κόμματος, το οποίο τον τοποθετεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Πριν καν αναλάβει καθήκοντα η κυβέρνηση, ένας ξένος προς το κόμμα έρχεται και αλλάζει ολόκληρη την προεκλογική της επιχειρηματολογία, η οποία είχε ως "πυρήνα" της - καλώς ή κακώς - το "κούρεμα" του χρέους. Με ποια αρμοδιότητα δηλώνει: ..."Αυτό, που πραγματικά έχει σημασία, είναι να καθίσουμε και να μιλήσουμε για τον καλύτερο τρόπο αναδιοργάνωσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους".
 Σύμφωνα δηλαδή με τον γνωστό "οικονομολόγο", το χρέος είναι νόμιμο και αυτό, το οποίο απομένει, είναι χωρίς "αντιπαράθεση" - και άρα με παρακάλια - να επιδιώξουμε να μας το "αναδιαρθρώσουν" ...Να αλλάξουν τις δόσεις, τον χρόνο αποπληρωμής και να το συνδέσουν με το ΑΕΠ μας και άρα με τις κατά καιρούς δυνατότητές μας ...Να παρακαλέσουμε δηλαδή τους δολοφόνους να μην μας χρεώσουν και το καθαριστήριο για το "χαλί" που λερώσαμε με το αίμα μας ...Τι σχέση έχουν όλα αυτά που λέει ο Βαρουφάκης αυθαίρετα με τις προεκλογικές υποσχέσεις τού κόμματος περί σύγκρουσης και "κουρεμάτων"; ...Τα αριστερά "νταούλια" τού αριστερού Τσίπρα πού θα "βαράνε"; ...Στον γάμο του αριστερού Καραγκιόζη; Όλα αυτά έγιναν σε χρόνο που ο Βαρουφάκης δεν είχε καν μια επίσημη ιδιότητα εντός του κόμματος.

Προφανώς ο Βαρουφάκης γνώριζε πριν από τον Τσίπρα - ή στην καλύτερη περίπτωση μαζί το έμαθαν - ότι θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών της πρώτης "αριστερής" κυβέρνησης στην Ελλάδα. Στο πιο σημαντικό υπουργείο, στο θέμα που κρίθηκε από τον ελληνικό λαό ως το πιο σημαντικό, για να δώσει την ευκαιρία στον Τσίπρα να κυβερνήσει, επιλέχθηκε ο Βαρουφάκης; ...Ένας άνθρωπος, ο οποίος όχι απλά δεν ήταν από τους συνδιαμορφωτές τού πολιτικού προγράμματος του κόμματος για την οικονομία, αλλά δεν είναι καν μέλος τού κόμματος ...Τέτοιο "φύτεμα" ούτε σε "οργανισμό" τύπου Φρανκενστάιν δεν μπορούμε να θυμηθούμε.

Να αναφέρουμε, βεβαίως, ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας άνθρωπος του "βαθέως" ΠΑΣΟΚ ...Σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου στην εποχή τού "λεφτά υπάρχουν" ...Μάρτυρας υπεράσπισης του Αντρίκου Παπανδρέου στην εποχή τού "λεφτά έρχονται" για την οικογένεια ...Κουμπάρος τού Νίκου Παπανδρέου, όταν τα "λεφτά ξοδεύονταν" στην οικογένεια ...Συνεργάτης τού υπόδικου Παπαντωνίου και άρα του περιβάλλοντος του αδερφού τού Γερμανού πράκτορα Σημίτη ...Φίλος και ομοϊδεάτης τού "αριστερού" Στουρνάρα ...Απολογητής τού Μνημονίου στην αρχή - όταν αφορούσε τους Παπανδρέου - και στη συνέχεια αντιμνημονιακός - όταν αφορούσε άλλους - ...Αντιμνημονιακός μαζί με τον Γιωργάκη.

Ήταν λοιπόν ή δεν ήταν "φάουλ" τού Τσίπρα η τοποθέτηση αυτού του ανθρώπου ως "Τσάρου" σε μια κυβέρνηση η οποία ξεκίνησε την πορεία της από την Καισαριανή των "μπολσεβίκων"; Γιατί ο Τσίπρας ανέχτηκε να τον υποκαθιστά πολύ πριν ξεκινήσει τη θητεία της η κυβέρνηση; Γιατί δεν τον τιμώρησε; Δεν θα ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος υποψήφιος υπουργός, ο οποίος δεν θα λάμβανε το τηλεφώνημα που είχε για σίγουρο, εξαιτίας κάποιας βλακείας του. Δεν είδαμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάποιοι έκαναν τις δηλώσεις του "γαργάρα" και όλα έγιναν όπως προβλέπονταν να γίνουν.

Άρα, συμβαίνουν πράγματα "πίσω" από το "παραβάν" που βλέπουμε εμείς οι πολίτες. Άρα, ο Βαρουφάκης έχει "πλάτες", οι οποίες δεν φαίνονται. Όπως εκ των υστέρων δείχνουν τα πράγματα, ο Βαρουφάκης πιθανότατα να ήταν το "αντικείμενο" της συζήτησης της Γιάννας με τον Τσίπρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Ο γιος ενός πιστού υπαλλήλου τής οικογένειας Αγγελοπούλου ήταν η απαίτηση της Γιάννας και των όσων κρύβονται πίσω απ’ αυτήν ...Ο Βαρουφάκης τού Σόρος ήταν η "εγγύηση" για τους τοκογλύφους, προκειμένου να δώσουν το "πράσινο" φως στον Τσίπρα.
Έτσι εξηγείται και η μεγάλη του "επιτυχία" στις εκλογές. Έτσι εξηγείται η ανοχή και των πρωτοκλασάτων τού ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοθηρική "επιτυχία" του. Δεν ξετρελάθηκαν ξαφνικά οι ψηφοφόροι τού ΣΥΡΙΖΑ με τον κουμπάρο τού Νίκου Παπανδρέου, ώστε να σπεύσουν να τον ψηφίσουν κατά "κύματα". Δεν "τυφλώθηκαν" οι Δραγασάκηδες ή οι Κουρουμπλήδες και οι Στρατούληδες, για να μην καταλάβουν πώς τους "προσπέρασε" ο εξωκομματικός "σίφουνας". Είναι προφανές τι έγινε. Με τα χρήματα της Γιάννας και του παρακράτους των Μαρινάκηδων και των Κοκκάληδων εξασφάλισε την πρωτιά ο Βαρουφάκης. Τον στήριξαν τόσο πολύ και τόσοι πολλοί ισχυροί παράγοντες, που ακόμα και μια "τσαγιέρα" θα μπορούσε να πρωτεύσει στις εκλογές.
Γιατί είχαν ανάγκη αυτήν την "πρωτιά"; ...Γιατί μια "πρωτιά" θα ήταν το "άλλοθι" που χρειάζονταν όλοι τους, για να "σπρωχθεί" χωρίς προβλήματα ο κολλητός τού Γιωργάκη και του Σημίτη στην κορυφαία θέση τής κυβέρνησης ...Το "άλλοθι" για τους διαπλεκόμενους να τον επιβάλουν και το "άλλοθι" για τα μεγαλοστελέχη, για να τον ανεχθούν στη θέση για την οποία προοριζόταν. Για να μην εξευτελιστούν τα πρωτοκλασάτα στελέχη, πέταξαν τη "μπάλα" στην "εξέδρα" τού λαού. Ο λαός αποφάσισε για τον Βαρουφάκη και αυτοί απλά, επειδή είναι δημοκράτες, σεβάστηκαν τη θέλησή του.

Ο Βαρουφάκης, ο οποίος σήμερα δηλώνει ροκάς και μας θυμίζει το Hotel California, στο οποίο μπορείς να μπεις, αλλά όχι να βγεις, γιατί το "θυμήθηκε" μετά τις εκλογές; Γιατί δεν ενημέρωσε τον κόσμο - και άρα και τις τρομοκρατημένες γριές - ότι δεν πρέπει να φοβούνται το ΣΥΡΙΖΑ και το GRexit, γιατί απλούστατα απαγορεύεται; Πόσες ψήφους θα έπαιρνε παραπάνω ο "επαναστάτης" και πόσες λιγότερες ο ψυχοπαθής; Γιατί δεν ενημέρωνε τη Βούλτεψη ότι μπορεί να λερώνει άφοβα τον δημόσιο βίο, εφόσον δεν θα της λείψει το χαρτί υγείας; Γιατί δεν ενημέρωσε τον ίδιο τον Τσίπρα, ώστε να ενημερώσει κι αυτός με τη σειρά του τον κόσμο, ώστε να μην φοβάται για τις συντάξεις του; Γιατί δεν ενημέρωσε ο ίδιος το κόμμα του, ώστε να μην έχει υποχρέωση το κάθε στέλεχος, που έβγαινε στα τηλεοπτικά πάνελ, να δηλώνει κάθε φορά το αυτονόητο;

Το θέμα είναι πως, αμέσως μόλις το Βερολίνο αντιλήφθηκε ότι πιθανότατα ένας δικός τους άνθρωπος ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών, αναθάρρησε. Μόλις αντιλήφθηκε πως ένας άνθρωπος της Γιάννας και του Σημίτη θα ήταν ο "συνομιλητής" τους, έκριναν ότι θα δεχόταν τα "μαστιγώματα" και ως εκ τούτου άρχισαν τις "σκληράδες" ...Άρχισαν πάλι οι άνευ αντικειμένου απειλές από ανθρώπους, που αρκεί ένα "χαρτί" τού ελληνικού κράτους για να τους στείλει στη φυλακή ...Άρχισαν οι άνευ αντικειμένου απειλές από το κράτος-διαφθορέα, του οποίου τη βιομηχανία μπορεί η Ελλάδα με μερικές δικαστικές αποφάσεις να την "αποβάλει" άπαξ από την ευρωπαϊκή αγορά ...Άρχισαν πάλι τα δημοσιεύματα των γκεμπελικών Bild, που υπολόγιζαν δήθεν πόσο θα κόστιζαν στον Γερμανό φορολογούμενο πολίτη τα μέτρα τού ΣΥΡΙΖΑ.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε σίγουρο ότι οι αναφορές τού Βαρουφάκη περί Πόρσε Καγέν και μιας προηγούμενης σπάταλης "ζωής" - που υποτίθεται δεν μας ταιριάζει - ήταν "άνωθεν" εντολές ...Είναι "στενοί" οι ελληνικοί οι δρόμοι και "φαρδιά" τα γερμανικά Καγέν; Δεν είναι λογικό μετά από τόσα χρόνια απίστευτου πόνου και φτώχειας να "θυμηθεί" κάποιος τα Καγέν που μας "πληγώνουν". Δεν είναι δυνατόν μετά από 4000 αυτοκτονίες και διεθνή εξευτελισμό τής Ελλάδας και των Ελλήνων να είναι "σύμπτωση" το γεγονός ότι ο νέος υπουργός θυμήθηκε αυτά τα οποία βολεύουν τους Γερμανούς στην προπαγάνδα τους ...Είναι προφανές ότι διάβαζε "σκονάκι" ...Το ίδιο "σκονάκι" που οι ίδιοι το έγραψαν και στον κολλητό του Παπανδρέου, όταν έλεγε ότι ηγείται ενός διεφθαρμένου λαού ...και οι λαοί ήθελαν να μας κατασπαράξουν.

Τώρα, που μας είπε και το ροκ "ποιηματάκι" με το Hotel California, θα μας πει τι προτίθεται να κάνει απέναντι στις απειλές που έχει δεχθεί η ελληνική οικονομία και άρα ο ελληνικός λαός, εξαιτίας του ψέματος τού GRexit; Ως αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών έχει πρόθεση να κινηθεί νομικά εναντίον τής Δαμανάκη για τη ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων; Έχει πρόθεση να στείλει την υπόθεσή της στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθούν κατηγορίες για εκβιασμό τού ελληνικού κράτους και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος; Το σκουπίδι τού Πολυτεχνείου θα αφεθεί ελεύθερο να ξεκοκαλίζει στο Λονδίνο τη λεία τής προδοσίας του;

Μακάρι να μας διαψεύσει ο Βαρουφάκης, αλλά δεν το πιστεύουμε ...Είναι πολλές οι συμπτώσεις, για να μην υπάρχει θέμα μ' αυτόν. Εμάς, δηλαδή, δεν μας εντυπωσιάζουν οι δήθεν συγκρούσεις με τα αφεντικά. Τέτοιες συγκρούσεις εμείς τις γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Τέτοιες συγκρούσεις επάνω σε ανώφελα πράγματα τις περισσότερες φορές δίνονται ως "δώρο", για να παρουσιάσουν κάποιον δικό τους άνθρωπο σαν "εχθρό" τους. Η σύγκρουση δηλαδή τού Βαρουφάκη με τον Ντάισελμπλουμ δεν μας εντυπωσίασε καθόλου. Ήταν μια δευτερεύουσα σύγκρουση για δευτερεύοντα πράγματα με έναν Ευρωπαίο παράγοντα δευτέρας διαλογής. Δεν "θυσίασαν" την εικόνα ενός Γιούγκερ ή ενός Σουλτς, για να "ηρωοποιήσουν" τον Βαρουφάκη.

Δεν είχαν πρόβλημα να το κάνουν, γιατί δεν έχει κόστος. Το αδύναμο σημείο των συνωμοτών είναι η αρπακτική Γερμανία τής "ευάλωτης"Siemens. Από τη στιγμή που η σύγκρουση αυτή δεν απειλεί τη Γερμανία, σημαίνει ότι είναι ακίνδυνη για τη συμμορία ...Σημαίνει ότι ο Βαρουφάκης τούς εξυπηρετεί ...Σημαίνει ότι ο Βαρουφάκης προστατεύει την αδυναμία τους, και άρα τη Γερμανία. Αυτό, το οποίο πάντα είναι το σημαντικό - και άρα μας ενδιαφέρει - είναι ότι ο Βαρουφάκης "βλέπει" τα πράγματα όπως τα "βλέπει" και η Γερμανία, και άρα όπως συμφέρει τη Γερμανία.

Αυτό είναι το πρωτεύον και το σημαντικό και σε αυτό το σημαντικό δεν βλέπουμε τον Βαρουφάκη "απέναντι" στη Μέρκελ. Ο Βαρουφάκης στα σημαντικά συμφωνεί απόλυτα με τη Μέρκελ και διαφωνεί απόλυτα με την αλήθεια και όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. "Βλέπει" το χρέος σαν νόμιμο και σαν αίτιο δημιουργίας του τα Καγέν των κακομαθημένων Ελλήνων. Είναι νόμιμο το χρέος, το οποίο δημιουργήθηκε από τους απατεώνες της Siemens, της Goldman Sachs, αλλά και της εργοδότου τού πατέρα του; Είχαν όλοι οι κοινοί Έλληνες Καγέν και αυτοί ήταν που δημιούργησαν το χρέος ή μήπως αυτοί με τα Καγέν και τις "δανεικές" Πόρσε ήταν ο πατέρας και οι φίλοι τού Βαρουφάκη;

Γιατί λοιπόν ο Βαρουφάκης να είναι εχθρός τής Γερμανίας, όταν αντιλαμβάνεται τα πράγματα με τον τρόπο που τα αντιλαμβάνεται η Μέρκελ και ο Σόιμπλε; Αν έβλεπε το χρέος ως παράνομο, πράγματι θα ήταν εχθρός τής Γερμανίας και θα ξεκινούσε λογιστικό έλεγχο, που θα έβγαζε όλους τους γερμανικούς "ποντικούς" από το ελληνικό "υπόγειο". Αν, ως υπουργός των οικονομικών, σταματούσε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens και την παρέπεμπε στη Δικαιοσύνη, θα ήταν εχθρός τής Γερμανίας. Είναι εχθρός της Γερμανίας, επειδή είπε πέντε οικονομικού τύπου σαχλαμάρες για την Τρόικα; ...Επειδή έκανε τον "ξινό" Ολλανδό μεγαλοϋπάλληλο να "ξινίσει" ακόμα παραπάνω; Βολικός είναι ο Βαρουφάκης.

Πηγαίνει τη σύγκρουση "μακριά" από τη Γερμανία ...Σε θέματα που δεν την αφορούν ...Σε θέματα που φέρνουν την Ελλάδα απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και τους λαούς της. Δεν έχει λόγο να έρθει η Ελλάδα σε σύγκρουση με την Τρόικα και να τους συσπειρώσει όλους γύρω από τη Γερμανία. Η Ελλάδα έχει συμφέρον να στραφεί εναντίον εκείνων που την έθεσαν υπό την επίβλεψη της Τρόικα και άρα τη Γερμανία. Αυτήν πρέπει να απομονώσει και να μην την αφήσει να κάνει κοινό "μέτωπο" ακόμα και με την Ισπανία ή την Πορτογαλία, που είναι ομοιοπαθείς με την Ελλάδα. Έγκλημα ήταν αυτό, το οποίο έκανε ο Βαρουφάκης εναντίον τής Ελλάδας και των δίκαιων διεκδικήσεών της. Για πόσο αφελείς μάς έχουν αυτοί, οι οποίοι τον παρουσιάζουν σαν "επαναστάτη"; Για πόσο κουτούς μας έχει η Γιάννα, που πήρε από την "αυλή" της ένα "κατοικίδιό" της και μας το πλάσαρε για "ήρωα";... "


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ : http://attikanea.blogspot.gr/2015/01/blog-post_369.html  & http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/01/blog-post.html