Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Άρματα μάχης και πολεμικό υλικό ξεφορτώνουν οι Τούρκοι στην Αμμόχωστο


Άρματα μάχης και πολεμικό υλικό ξεφόρτωσε τις τελευταίες μέρες στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου ο τουρκικός κατοχικός στρατός. Αυτό αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του MAXHdefence.com.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες, ο κατοχικός στρατός παρέλαβε αριθμό αρμάτων μάχης και άλλο πολεμικό υλικό, το οποίο κατέφθασε στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου από την Τουρκία.

Πηγές στο ΓΕΕΦ που για ευνόητους λόγους επιθυμούν όπως κρατήσουν την ανωνυμία τους, ανέφεραν στο ΜΑΧΗdefence.com ότι οι κινήσεις των κατοχικών στρατευμάτων, τα οποία σημειωτέον, βρίσκονται σε επιθετική διάταξη σε όλο το μήκος της γραμμής καταπαύσεως του πυρός, παρακολουθούνται στενά από την Εθνική Φρουρά. Παρά ταύτα, δεν υπάρχει ακόμα διευκρίνιση κατά πόσον τα άρματα μάχης και το πολεμικό υλικό που ξεφορτώθηκε στην Αμμόχωστο είναι ενισχυτικό των ήδη ευρισκομένων στο νησί μας αρμάτων μάχης του Αττίλα, ή αν έχουν φτάσει στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη μας, σε αντικατάσταση άλλων τα οποία επιστράφηκαν στην Τουρκία.
Ωστόσο, οι σημερινές δηλώσεις των Προέδρου και Πρωθυπουργού της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου σε σχέση με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν χωρούν εφησυχασμό. Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα, απειλές κατά των εταιρειών που συνεργάζονται με την Κυπριακή κυβέρνηση για τις εργασίες στην Κυπριακή ΑΟΖ για υδρογονάνθρακες εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο εντάσεων, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για μονομερείς ενέργειες από πλευράς Λευκωσίας.



«Χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για την Κύπρο. Κάποιες εταιρείες ενέργειας συμβαδίζουν με τους ελληνοκύπριους που κάνουν ανεύθυνα βήματα για τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να υπενθυμίσω πως οι υδρογονάνθρακες στην περιοχή ανήκουν και στις δυο πλευρές. Για να μην προκύψουν νέες εντάσεις στην περιοχή πρέπει να αποφευχθούν τέτοια βήματα. Και οι εταιρείες για να μην αντιμετωπίσουν και χάσουν τη φιλία μιας Τουρκίας που θα την βρίσκουν απέναντι τους παντού…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κάλεσε σήμερα τους Ελληνοκυπρίους να αποφύγουν να λάβουν «μονομερή μέτρα» μετά την αποτυχία των πιο πρόσφατων συνομιλιών για την επανένωση του νησιού και υποστήριξε πως οι ενεργειακοί πόροι που βρίσκονται γύρω από το νησί ανήκουν και στις δύο πλευρές.


Τμήμα Ειδήσεων ΜΑΧΗdefence.com