Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ!!!


ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ!!! - Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ......


Η είδηση έρχεται ​​από το Πουέρτο Ρίκο: 

Στις 10 Ιουνίου 2017, η απανταχού Ορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Trujillo Alto, προσχώρησε στην Καθολική Εκκλησία ως ''Ελληνική Βυζαντινή Καθολική κοινότητα'' κάτω από το ''ωμοφόριο (αρμοδιότητα) του Λατίνου Αρχιεπισκόπου, Μητροπολίτου Roberto González, του Τάγματος των Φραγκισκανών.



Στη τελετή υποδοχής προέδρευσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πατέρας Alberto Figueroa Morales για λογαριασμό του Αρχιεπισκόπου. Οι ιερείς και οι ενορίτες δημιούργησαν μια ''Ομολογία Πίστεως'' και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τίμησαν τον Ανώτατο
Ποντίφηκα Φραγκίσκο και τον Μητροπολίτη Roberto.

Το γεγονός αυτό καθιστά την κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα ως την πρώτη Ανατολική Καθολική κοινότητα στο Πουέρτο Ρίκο. Καλωσορίζουμε τους ιερείς και ενορίτες του Αγίου Σπυρίδωνα στην Καθολική Εκκλησία. Θα συνεχίσουν να τελούν τον εορτασμό της Θείας Λειτουργίας και τα Ιερά Μυστήρια, σύμφωνα με τη Βυζαντινή παράδοση. Η λειτουργία θα εξακολουθεί να τελείται στην Εκκλησία με την σλαβική, αγγλική και ισπανική γλώσσα... ακολουθώντας λειτουργικά το Ιουλιανό (παλαιό ημερολόγιο). 


Η κοινότητα βρισκόταν κάτω υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Τώρα βρίσκεται κάτω από την δικαιοδοσία του Αρχιεπισκόπου του Σαν Χουάν στο Πουέρτο Ρίκο. Πιθανόν στη συνέχεια να περάσει στην αρμοδιότητα κάποιας από τις Σλαβικές Βυζαντινές Ανατολικές Καθολικές εκκλησίες, αν και εξακολουθεί να είναι κάτω από την τοπική Λατινική Μητροπολιτική αρχή-εξουσία.


Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πατέρας Alberto Figueroa Morales, ευλογεί τη νέα ελληνική καθολική κοινότητα στο Σαν Χουάν αφού έλαβε την ''Ομολογία Πίστεως'' από τους ίδιους (αριστερή φωτο).

Ο π. Peter DiLeo εξηγεί στην κοινότητα το έγγραφο συμφωνίας 
μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα (δεξιά). 




Ο Αρχιμανδρίτης που προέδρευσε στην πρώτη Θεία Λειτουργία της ως (αναφερομένης άνωθεν) ελληνικής καθολικής κοινότητας...