Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Και στην Κόρινθο τρέμουν την «αγία ανυπακοή»: "Όπου ο Eπίσκοπος εκεί και η Eκκλησία"!!!



Το ανήκουστο ακούστηκε στην Κόρινθο… Δείγμα του πόσο έχουν χάσει την ψυχραιμία τους οι καρεκλοκένταυροι της διοικούσας Εκκλησίας!

Την Τετάρτη, 19 Ιουνίου , παραμονή της μνήμης του Προφήτου Ηλιού, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στην ομώνυμη Ιστορική Ι. Μονή, στην Ζάχολη Κορινθίας, συνοδευόμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας και άλλων Ι. Μητροπόλεων.

Την Διακονία του άμβωνος ο Μητροπολίτης την ανέθεσε στον π. Αντώνιο Ρουμελιώτη, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Και εκεί ακούστηκε το απίστευτο πως "όπου ο Επίσκοπος εκεί και η Εκκλησία"!



Συγκεκριμένα κήρυκας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Επισκοπικού αξιώματος σύμφωνα με την ρήση του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου «όπου ο Επίσκοπος εκεί και η Εκκλησία», αλλά και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσευχόμαστε.

Υπενθυμίζεται πως προ μηνών σε εκδήλωση της Μητρόπολης ο  κ. Διονύσιος πήρε το λόγο και είπε πως παναίρεση είναι “να αρνηθεί το ποίμνιο τους ποιμένες και τότε να μην έχομε καν Εκκλησία”!

Μίλησε δε για σχισματικές κινήσεις στο χώρο της Εκκλησίας και επανέλαβε πως “ο ποιμήν είναι ποιμήν και το πρόβατο πρόβατο”… Και τόνισε “να έχετε εμπιστοσύνη στους ποιμένες σας, στους Πατέρες σας”

“Όσοι θέλουν να χωριστούν από τον Επίσκοπο μπορούν το κάνουν , αλλά αυτό γίνεται για δύο αιτίες: η κλίση σε προσωπική μετοχή ανηθικότητας και η αίρεση” τόνισε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Και είπε ακόμη πως υπάρχει σώμα στην Εκκλησία που κρίνει αν κάποιος είναι αιρετικός, όχι “όποτε του καπνίσει του καθενός”… όπως είπε!

“Μας δένετε τα χέρια και τα πόδια. Δεν θέλετε ελεύθερη Εκκλησία και ζώσα, αλλά δεμένη σε συμφέροντα, στο διαδίκτυο και δεν ξέρω σε ποιον άλλο διάολο” εξερράγη λίγο πριν το τέλος…

Μάλλον κάποιοι κατά πως φαίνεται περνούν τους πιστούς όντως για…
πρόβατα!



pentapostagma.gr