Ο λαός αν δεν ξυπνήσει, κανένα μάτι δεν θα βγει από τον ουρανό και θα σου πει, χαίρω πολύ Θεός.....

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Το τέλος της Ορμήνιας …



Μια μεγάλη έννοια που τείνει στο να χαθεί γιατί έτσι θέλησαν οι άρχοντες του νέου κόσμου !
Μεγαλώσαμε με Ορμηνιες από τους μεγαλύτερους μας , μάθαμε να ξεχωρίζουμε το σωστό από το λάθος μέσα από την εμπειρία των παλαιών !

Η Ορμήνια δινόταν πάντα με αγάπη , αν δεν είχες αγάπη δεν μπορούσες να Ορμηνευσεις ενα νεο παιδί , το εγγόνι σου , το γιο σου …!
Η ορμήνια δίνεται πάντα και μόνο με αγάπη αν δεν υπάρχει αυτη τότε η ορμήνια γινεται χειραγώγηση ..!
Αν η αγάπη ειναι ανυπαρκτη καμία συμβουλή η ορμήνια δεν είναι δυνατή , δεν ειναι καθαρή άνευ συμφέροντος η απώτερου σκοπού !

Σήμερα μας ορμηνεύουν τα κανάλια , οι πολιτικοί , τα κοινωνικά δίκτυα , ..η πληροφορία έγινε απρόσωπη και η συμβουλή άνευ συναισθήματος !


Ο ηγέτης που αναζητά την εξουσία δεν αγαπά , δεν ορμηνευει ..στοχεύει μόνο στο συμφέρον , στο να απαλύνει τον τεχνητά δημιουργημένο φόβο , τον ενδιαφέρει η μάζα να γίνει ένα ρομπότ από κανόνες και ηθική η οποία να μεταφράζεται μόνο σε απώτερους μελλοντικούς σχεδιασμούς !
Μα αν ένας λαός χάσει την αγάπη , αν ένας λαός δεν λατρέψει και δεν θαυμάσει μέσα από την Ορμηνια έναν ηγέτη , αν η καρδιά δεν ενωθεί με το μυαλό , αν το συναίσθημα δεν συμβαδίσει με την διαδικασία ..τότε έχεις έναν καρκινικό ιστό αποτελέσματος ο οποίος πάντα θα θυσιάζει και θα αναζητά νούμερα,…χωρίς ψυχή , χωρίς ιδανικά , χωρίς ιστορία και μέλλον!

Είμαστε γαλουχημένοι με Ορμηνια , μέσα μας κύλησαν τόννοι αγάπης και εμπειρίας από τους παλαιούς μας , δονηθηκαμε με τα δακρυσμένα μάτια του παππού που με την απόλυτη προσήλωση , την απόλυτη προσοχή του πάνω μας προσπάθησε μέσα σε λίγα λεπτά να μας μεταδώσει το «μέλι» της Ζωής συμπυκνωμένα σε μερικές φράσεις και κανόνες !

Αν χάσουμε τη Ορμήνια , αν χάσουμε την αγάπη στο να διατηρήσουμε ότι μας δόθηκε από το παρελθόν , αν ξεχάσουμε την διαδικασία τότε είμαστε καταδικασμένοι ως έθνος να μοιάσουμε σε ότι άλλο φαστ φουντ πολιτισμο έχει να παρουσιάσει η γη!

Μπορούν να αλλάξουν την ιστορία στο μέλλον , μπορούν να αλλάξουν το πολιτικός ορθό , μπορούν να επιβάλουν νέες ιδέες , νέες λέξεις , νέες έννοιες σε αυτόν τον πόλεμο των εννοιολογικών σημείων μέσα σου αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ να νικήσουν την Ορμήνια που σου δόθηκε με αγάπη και αληθεια ωστε να σου δείχνει παντα τον σωστό δρόμο !

Θα μπορούσες να πεις ότι είμαστε οι τελευταίοι τον Μοϊκανών που δίνουν την μάχη απέναντι στο αποτέλεσμα , ένα αποτέλεσμα που δεν κοιτά ψυχή , δεν κοιτά ηθική , δεν κοιτά ευ αγωνίζεσθε , ένα αποτέλεσμα που μας εκπαιδεύει να ζούμε την στιγμή της Νίκης μόνο και όχι μια ολοκληρωμένη Ζωή της σωστής διαδικασίας !

Θέλει το νέο σύστημα σκλαβιάς να σε κάνει στιγμιαίο , να σε κάνει φαστ φουντ , θέλει να σε κάνει να μην ζεις την Ζωή σαν μια τεράστια περιπέτεια , σαν έναν καταπληκτικό ταξίδι που θα σε γεμίζει εμπειρίες και γνώση αλλά να ζεις σαν ένας ακόμα κόκκος στιγμής στον χρόνο όπου για να επιτύχει την οποιαδήποτε Νίκη θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα ανήθικα έκανε για αυτήν!

Θέλει να γίνεις το Φλας από την σελφι που τραβάς για να ενισχύσεις τον εικονικό κόσμο που ζεις , ένας κόσμος άυλος , χιλιάδες φορές πιο ψεύτικος , ένας κόσμος που καταγράφει κάθε κίνηση σου , ένας κόσμος που κατάφερε να βάλει ένα φίλτρο ανάμεσα σε σένα και την πραγματικότητα , ένας κόσμος που σε κατάφερε να δίνεις πρώτα την πληροφορία στο θηρίο και μετά στον εαυτό σου …..έτσι ώστε σύντομα να σου φέρει αυτός ο ίδιος ο κόσμος των αρχηγό της Υπεροντοτητας πληροφορίας και να στον παρουσιάσει σαν έναν νέο Θεό!

Ποιος Ορμηνευει πια με αγάπη ; Με πόσο αντοχή ακόμα να μιλήσεις για ιδανικά σε έναν κόσμο που βάλτωσε , που κανένας πια δεν κυνηγά την ΑΞΙΑ αλλά την εύπλαστη τιμή σε κάθε τι;
Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση μας σαν έθνος , ίσως να μην το νιώθεις ακόμα αλλά σε 80 χρόνια από σήμερα δεν θα υπάρχουμε ως έθνος αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε ανθρώπους , ιδέες και «κοσμους» που δεν δημιουργήθηκαν με αγάπη και ορμήνια !

Δεν θα είμαστε στο παγκόσμιο σόι που στήνουν με την ίδια ταυτότητα , δεν τους βολεύει οι άνθρωποι που ορμηνευτηκαν να είναι εραστές του Όμορφου , του δίκαιου και της ελευθερίας να θυμούνται πια είναι η πεμπτουσια της ζωης!

Για αυτό και εδώ γίνεται αυτό το μεγάλο πείραμα , για αυτό και λέω τόσα χρόνια ότι αν εμείς πέσουμε τότε θα γονατίσει η γη!
Κράτα μέσα σου την έννοια της Ορμηνιας , κράτα μέσα σου την ανάγκη της αγάπης και της προστασίας , οδήγησε τους νέους ανθρώπους στο να μην ξεχάσουν τα θεμέλια από την ιστορία μας , δειξτους τον δρόμο του σωστού αγώνα , δειξτους ότι ήρωες μπορούν να υπάρξουν μόνο αν η διαδικασία είναι σωστή !

Αν σήμερα έδινα μια ορμηνια στους συνανθρώπους μου θα ήταν μια απλή φράση … Συμπόνια και απόδειξη …να γίνει νόμος στην Ζωή σας !

Μην αφήνετε να σας παρασύρουν οι σειρήνες , θελήστε να έχετε πάντα ιδία άποψη σε ότι και αν σας τραγουδούν , μην αφήνετε τον χρόνο να σπαταλιέται άνευ συμπόνιας μέσα σας ….γιατί άνθρωπος που δεν συμπονεί το πεδίο γύρω του είναι ανίκανος να λύσει το όποιο πρόβλημα !!
Δεν λυνεις ποτέ πρόβλημα αν αυτό που έχεις μέσα σου δεν νοιώθει την ανάγκη του άλλου , αν δεν έχεις συμπόνια για το τι δημιουργεί το πρόβλημα !

Αναρωτηθείτε αν έστω ένας από της σειρήνες που θα σας τάξουν αύριο αλλαγή η λύση ..αν έχει μέσα του συμπόνια και αν μπορεί να Ορμηνευσει έναν λαό με αγάπη ώστε η αλλαγή να γίνει ανάσα και όχι μόχθος και αγγαρεία !

Σας το ξαναλέω δεν φοβούνται την μάζα , φοβούνται τον έναν που θα μπορέσει να μπολιάσει όλες της καρδιές γύρω του με αγάπη και συμπόνια …γιατί αυτός θα είναι ο ανίκητος στρατός ..!!

Stranger..




http://katohika.gr